• 22 83 86 00 (Man-Fre 9-16)
  • info@outnorth.no

I 1969 ble forutsetningene virkelig forandret for friluftsmennesker da Gore-Tex-materialet dukket opp på markedet. Gore-Tex er et vannavstøtende og luftgjennomtrengelig materiale. Gore-Tex-membranen har porer mellom fibrene som er 20 000 ganger mindre enn vanndråper, noe som hindrer vann fra å trenge gjennom. Derimot er porene tilstrekkelig store nok til å slippe gjennom molekylene i vanndamp. På denne måten blir membranen helt vanntett, men slipper gjennom fukt og luft. Dette gjør Gore-Tex svært godt egnet til å ha i klær og sko. Du holder fuktigheten utenfra borte samtidig som svette og fuktighet på kroppen ventileres bort og du holder deg tørr.

Gore-Tex Paclite

Gore-Tex har flere typer løsninger, og en av de meste populære er Paclite. Plagg med Paclite-teknologien er ekstremt lett og enkelt å pakke. De er derfor en ideell løsning for turer, sykling og andre idrettsaktiviteter der vekt og plass er avgjørende. Klærne holder deg tørr og sval gjennom krevende aktiviteter, og varm under kalde forhold, selv under vindfulle værforhold. Kombinert med et varmende undertøy, er du klar for det meste som naturen utsetter deg for.

Gore-Tex-sko og -klær

Gore Tex er en vanlig membran i både sko og klær. Evnen til å holde vannet borte samtidig som det slipper gjennom fuktighet, gjør det perfekt egnet for friluftklær. En vind- og vanntett jakke over et varmende undertøy er standard påkledning for svært mange friluftsmennesker. Outnorth har et stort utvalg av Gore-Tex-klær, -sko og -støvler fra blant andre Haglöfs, Norröna og The North Face.

    Sammenlign Ta bort valg