En god ryggsekk er tilpasset både deg som skal bære den og sammenhengen du skal bruke den i. Kanskje trenger du en ryggsekk på reisen, løpeturen eller på familieutflukten? Uansett hvilken aktivitet du utøver, er det viktig å tenke på at ryggsekken skal være lett å pakke, og at det er plass til alle ting oppi sekken, slik at de ikke behøver å bindes fast på utsiden.

En god ryggsekk skal fordele vekten over skuldre og hofter, og den skal gjøre det mulig å bære den lenge, uten gnagsår eller unødig slitasje på kroppen. Friluftmodellene finnes i størrelsene 10, 20 og 50 liter, og er utformet for å stå imot tøffe værforhold og andre harde påkjenninger.

Flotte og praktiske ryggsekker

Tøffe forhold og lange turer stiller høye krav til både form og funksjon. En funksjonell ryggsekk gjør pakkingen lettere og gir bæreren større bevegelsesfrihet. Om ryggsekken skal brukes i et varmere klima eller i aktiviteter som gjør at man svetter mye, bør den gjøre det mulig for huden å puste. Det finnes mange ulike løsninger for dette, for eksempel med innebygde paneler eller luftig netting.

For å fordele ryggsekkens vekt på best mulig måte, er det viktig at skulderreimene ligger nær skuldrene og den øvre delen av ryggen, uten å sitte for hardt. Dette forhindrer at ryggsekkens innhold havner for langt vekk fra kroppen og drar den bakover.

Ryggsekker for barn

Speiderleir eller camping? Eller en praktisk skolesekk? Barn skal også ha gode vesker som er tilpasset dem og deres aktiviteter. Barn tåler mindre vekt enn voksne, og derfor er det ekstra viktig at ryggsekken er passe stor og at den ikke blir altfor Noen merker har ryggsekker som er spesielt tilpasset barn, med justerbare reimer for voksende rygger og skuldre. Det er dog klokt å ikke kjøpe en altfor stor ryggsekk, siden en ryggsekk til «å vokse i» kan føre til både skjev og feil vektfordeling.

  • Gratis frakt ved kjøp over 999!
  • Fri returfrakt!
  • Prisløfte
  • Åpent kjøp