Gjør outdoor-garderoben komplett - 15% rabatt på utvalgte merker!*    Angi koden: BRANDS

Tursekker

(14 varer)

Finn en god tursekk som passer akkurat deg og dine behov hos oss på Outnorth. Vi har tursekker i alle størrelser og for ulike behov. Skal du på tur i fjellet i flere døgn og telte? Eller skal du på en dagstur i skogen? Uansett hva, så må du ha en tursekk for å få med deg det du trenger på turen på en komfortabel måte. Hos oss finner du et bredt utvalg av tursekker fra for eksempel Osprey, Lundhags, Fjällräven og Urberg.

Velg rett størrelse på tursekken

Når du skal ut i naturen og gå, da vil du kanskje ta med deg en del ting. Det kan handle om alt fra klær for å holde deg tørr og varm til mat og drikke, for ikke å glemme telt, stormkjøkken, førstehjelpsutstyr og så videre. Så hvordan vet du hvor stor ryggsekken må være for å passe dine behov? Det første spørsmålet du bør stille deg selv er hva du kommer til å bruke ryggsekken din til. Er det snakk om dagsutflukter eller planlegger du å tilbringe én eller flere netter ute i villmarken? Dette avgjør naturligvis hvor mye utstyr og mat du må ta med deg, noe som i sin tur avgjør hvor stor ryggsekk du trenger.

Sove ute i villmarken

Planlegger du å telte, eller å sove ute i en av de herlige hengekøyene våre, så må du ha med deg en hel del utstyr for at natten skal bli så komfortabel som mulig. I løpet av de seneste årene har det blitt trendy innen friluftslivet å lage lettvektsutstyr som verken tar mye plass i bagasjen eller veier mye. Dette gjelder alt fra telt til liggeunderlag og soveposer, men også klær. Uansett om du har hengt deg på denne trenden eller om du foretrekker mer omfattende utstyr som ofte tåler litt mer og kanskje koster litt mindre – men samtidig så veier det mye mer når du skal dra det med deg – så må du uansett ha en ryggsekk som sluker litt mer for å få med deg det utstyret du trenger til én eller flere netter ute. Selv om alle delene er små og lette, så blir det likevel mye totalt.

I tillegg til utstyret vi nevnte ovenfor, så må du også ha med deg mat, vanligvis både til frokost og middag, sannsynligvis vann og/eller annen drikke pluss kanskje en forsterkningsjakke, som en tynn og varm dunjakke, for å ikke fryse når du sitter i ro på kvelden. Alt dette kan bli et par liter i volum, pluss at det blir et par kilo å ha på ryggen når du er ute og går. Derfor anbefaler vi en tursekk på minst 50 liter, eller enda mer. Disse litt større ryggsekkene har som oftest et mer stabilt bæresystem som avlaster mer når du bærer på tung bagasje. Og du får med deg alt du trenger uten å måtte gjøre noe kompromiss.

Dagsturer med tursekk

Til dagsturene er det ofte mer praktisk med en litt mindre ryggsekk. Skal du for eksempel begi deg opp på et fjell, på en såkalt topptur, så er det viktig å ha en komfortabel ryggsekk som sitter der den skal, selv ved mer krevende vandring. Derfor anbefaler vi en stabil tursekk med hoftebelte og ergonomisk utforming. For du kan faktisk være nødt til å ha med deg en hel del utstyr på dagsturer også, som for eksempel mat og drikke, og kanskje til og med førstehjelpsutstyr, sitteunderlag og forsterkningsplagg. Dette krever også en del plass i sekken og derfor anbefaler vi en mindre tursekk på rundt 20-35 liter, slik at du får med deg det du trenger til en dagstur, uten at den er unødvendig stor og klumpete.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!