Ingstad Alloy Pole - ID: A062878

ÅsnesIngstad Alloy Pole

Størrelseguide Mer info

Mer om Ingstad Alloy Pole fra Åsnes

Ingstad Alloy Pole fra Åsnes er en aluminiumsstav produsert I 7075 Aluminium for lav vekt og solide egenskaper. Staven har langt og komfortabelt håndtak for å enkelt kunne bytte grep i varierende terreng. Passer perfekt til alle som skal ut i fjellet på fjell- og turski. Designet og utvikler i samarbeid med Per Finne Design, på Voss, i Norge, for å tåle hardt bruk på fjellet og ekspedisjoner i mange år framover.
  • Langt håntak i EVA – gir mulighet for raske endringer av grep
  • Reimkonstruksjon – lett justering av lengde
  • Konstruksjon på låsing av reim
  • Justering rundt håndledd (enhåndsgrep)
  • Innfesting for security leash
  • Solid løssnø-trinse i Hypalon og PA6
  • Aluminiumskonstruksjon

VALG AV LENGDE PÅ FJELLSKISKISTAV
Når man skal velge fjellskistav er tommelfingerregelen at staven skal være 5cm kortere enn at den rekker deg fra armhulen og ned til bakken på flatt underlag. En annen tommelfingerregel er at at en fjellskistav skal være et sted mellom 30-40cm kortere enn egen personlengde.
Fjellskistaver velges vanligvis kortere enn vanlige skistaver fordi man ønsker optimal blodtilførsel til hender og armer i kulda, og man vil unngå å henge for mye på stavene og bli sliten i skuldrene. Spesielt om man trekker en pulk, så vil det være naturlig å velge korte staver, for nettopp å unngå å dra pulken med bare øvre del av overkroppen og henge på stavene. Utover dette er valg av lengde på skistaver en personlig preferanse. Velg det du selv er mest komfortabel med.
Egenskaper for Ingstad Alloy Pole:
Kjønn: Unisex
Vekt per par: 520 g
Ekstra trinser medfølger: Nei
Justerbar lengde: Nei
Kan foldes: Nei
Norske Åsnes produserer robuste fjellski til turer og ekspedisjoner. Alt begynte i skisporet for Arne Åsnes, for nesten 100 år siden. Da var det mange skifabrikker i Norge, men bare to har overlevd inn på 200-tallet. Åsnes er et av dem. Åsnes er et av de to skifabrikkene som fortsatt finnes i Norge. Det sier mye om selskapet som i dag produserer både klær, topptursski og får æren av å produsere spesialski til ekspedisjoner for mange av verdens fremste eventyrere.

Mer fra Åsnes

Vis alle Alpinstaver

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!