Bærekraft by Outnorth

Outnorth skal redusere sitt avtrykk på vår planet så mye som mulig. Det skal vi gjøre sammen med mennesker som har det bra, i en forretningsmodell som er langsiktig bærekraftig.

Vi har et ansvar for å drive virksomheten vår så bærekraftig som mulig. Målet vårt er å få flere til å oppholde seg utendørs, og da må vi også gjøre vår del slik at alle skal kunne fortsette med det.

Vi, som alle selskaper, har mange utfordringer å løse, men vi tar bærekraftspørsmål på stort alvor og kommer til å jobbe både hardt og langsiktig for å bli et forbilde i bransjen.

Når det gjelder klimaspørsmålet og oppvarmingen av planeten vår, har vi satt oss langsiktige mål for å redusere klimagassutslippene våre og bli helt klimanøytrale. Men vi ser også mikroplast i havene, arbeidsforholdene hos underleverandørene våre, bruken av kjemikalier og bærekraftig forbruk som svært viktige spørsmål som selskapet vårt må håndtere.

Klimakompenserte frakter

På Outnorth jobber vi hardt med å minimere utslippet vårt av drivhusgasser. De utslippene som vi ikke kan unngå i dag velger vi for nå å klimakompensere. Vi måler utslippene våre i henhold til Greenhous Gas Protocol. Under 2021 kompenserer Outnorth for Scope 1 (leasede biler) og Scope 2 (elektrisitet og oppvarming), i tillegg til deler av Scope 3 (frakter og tjenestereiser). Når det gjelder frakter så tar vi i dag med alle frakter som vi har et operativt ansvar for (innkommende frakter for egne varemerker og alle utgående frakter). Vi gjør vår klimakompensering i et samarbeid med Trees for All i et Plan Vivo-sertifisert prosjekt i Bolivia. Vi har gitt en donering på 30 000 Euro som kompenserer for 2222 tonn karbondioksyd. Vi bedømmer at utslippene vi vil kompensere for er lavere enn det. Skulle det ved årets ende vise seg at dette ikke er nok, så kommer vi til å donere mer.

Ingen kommer langt på egen hånd

Derfor vi samarbeider vi med selskaper og organisasjoner som bidrar til en mer rettferdig og bærekraftig fremtid.

For sosiale spørsmål benytter vi oss mye av vårt medlemskap i Amfori/BSCI, der vi inspiserer underleverandørene våre for å se om de oppfyller de felles etiske retningslinjene samt hjelper fabrikkene med å forbedre arbeidsforholdene for de ansatte.

Vi er også, via vårt varemerke Urberg, medlemmer av 1% For the Planet og donerer store summer til miljøfremmende organisasjoner hvert år. I 2020 kunne vi donere en sum på litt over 1 million norske kroner, som vi valgte å donere til WWF, Naturskyddsföreningen, Naturarvet, Norges Naturvernforbund, Danmarks Naturfredningsforening og John Nurminen Foundation. Akkurat nå jobber vi med å knytte varemerket Sydvang til 1% For the Planet.

Vi er også tilknyttet «Pälsfri butik» og stiller krav til leverandørene våre om at all merinoull skal være mulesingfri.

For å få flere til å oppholde seg utendørs er vi også stolte over å støtte organisasjoner som Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen og Adventure Academy.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!