Barbour Oilskin jakke/ frakk

(4 varer)

Dagens allværsjakker er ikke alltid det du leter etter. Det kan bli kveldende når det er varmt. De lekker når det regner. De er ikke isolerende nok når det er kaldt. Ikke vindtette når det blåser. Det er mye som kan gå galt med det ytre skallet når det er dårlig vær. Med det finnes en alt-i-en-jakke som gir varme, vindbeskyttelse og vannbestandighet, en løsning som har eksistert i århundrer – oilskin-jakken.

Hva er en oilskin-jakke?

Oilskin-jakkens vekslende bomullsstoff bruktes opprinnelig for å lage seil til fartøy. Oljede seil hadde blitt brukt i flere år, ettersom oljet stoff fanget vinden bedre og ikke samlet opp væske og ble tungt når det regnet. I mange år ble de laget av linfiber som er behandlet med linolje, men disse ble harde og gulnet med tiden. Egyptisk bomull som er behandlet med parafin gjorde at man kunne lage lettere, vanntette seil som brukes av de raskeste lasteskipene i slutten av seilskipenes tidsalder. Omtrent samtidig økte interessen for dette praktiske materialet til friluftjakker. Det populære britiske selskapet Barbour sto i stor grad for interessen for oilskin-jakker, og er fortsatt en trendsetter.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!