Turbukser

(769 varer)

Vi har et bredt utvalg av turbukser for forskjellige sorters eventyr og utendørsaktiviteter. Hos oss finner du gode turbukser for dame og herre fra en rekke forskjellige merker, blant annet Fjällräven, Lundhags, Haglöfs og Norröna. Om hele familien skal med på eventyr, har vi også turbukser for barn og junior.

Med riktige klær orker du å gå på tur lenger

Riktige turbukser kan være forskjellen mellom et godt eller dårlig eventyr. Om du gir deg ut på tøffe eventyr med gode klær, pass på at det blir slitsomt av riktige grunner. De fleste vil ha skikkelige klær til turen og vil unngå å føle seg ubekvem på grunn av at klærne er for varme, kalde eller bløte. Ved å skaffe tilpassede klær er det du selv som setter standarden for hvor anstrengende turen skal være.

Om du er ute på lange eller tøffere fjellturer, er slitesterke og forsterkede turbukser å foretrekke. Om smidighet er viktigere for deg, bør du heller fundere på å velge bukser med stretch.

Turbukser med forskjellige funksjoner

For tøffe værforandringer har vi et flertall varianter med avtakbare bein i sortimentet vårt som enkelt kan gjøres om til shorts når det blir for varmt. Denne funksjonen er også en fordel andre veien, når du raskt ønsker å forvandle shortsen til langbukser i en fei for å beskytte beina mot for eksempel mygg eller andre insekter.

Tenk på hva du trenger når du skal opp i fjellet eller skogen. Har du behov for å være bevegelig, trenger du kanskje bukser av stretch-materiale, mens bukser med praktiske lommer for kart eller øks kan være å foretrekke for andre typer turer.

Det er viktig å ha på seg klær som både er komfortable og som passer til kroppen din godt nok til å kunne utføre aktiviteter. Det viktigste tipset er å droppe jeansen. Denim er bomull. Å gå på tur i jeans er et dårlig valg uansett type tur, spesielt når det regner eller er kaldt. Det kommer av at bomull beholder fukten istedenfor å transportere den bort, slik som ull og polyester gjør. Når bomull blir vått tar det lang tid å tørke, og fukten på huden transporterer bort kroppsvarme gjennom kondens. Prøv turbuksene dine ordentlig før du tester de i naturen. Beveg deg aktivt, sett deg på huk, og prøv gjerne å herme de bevegelsene du kommer til å gjøre på en tur slik at du vet at du har en god bevegelse.

Vind- og vanntette turbukser

Går man på fjellturer i vårt nordiske klima, må man regne med at det både kommer til å blåse og bli vått iblant. Om buksene dine ikke er laget for å støte bort vann eller tørke raskt, kommer du til å få en kjedelig slutt på dagen. Det kan være vel verdt å satse på vannavvisende eller vanntette turbukser som tåler en regnskur. Andre funksjoner som kan være gode å ha, er turbukser som er forsterket på knærne og baken for høy holdbarhet.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!