Dunjakker

(608 varer)

Det er få plagg som slår en høykvalitativ dunjakke under vinterens kaldeste og mest vindfulle måneder. Takket være sine varmende egenskaper og komfortable passform, blir dunjakken et must hver vinter. Hos oss på Outnorth har vi samlet dunjakker for hele familien som fungerer like godt til fjellturen eller skituren, som å bruke daglig til og fra skolen eller jobben.

Dun og fjær

En dunjakke har alltid en blanding mellom dun og fjær i jakkens polstring. Normalt pleier en dunjakke å bestå av cirka 80-90 prosent dun, mens den resterende delen består av fjær. Jo mer av polstringen i jakken som består av dun, jo varmere er generelt dunjakken. Det er viktig at det finnes noen prosent som består av fjær, da disse hjelper til med å holde dunet samlet, samt gjør transporteringen av fukt lettere.

Det som er verdt å vite om dun er at det kan isolere opp til fire ganger mer effektiv enn en jakke som kun består av syntetiske fiber. Dessuten er livslengden på jakken og dens varmende egenskaper ofte opp til 10 ganger lengre.

Fillpower og dunprodukter

Iblant når man prater om dunjakker og dens egenskaper, pleier man å nevne noe som kalles "fillpower". Fillpower er et mål som brukes for å avgjøre luftigheten på et dunprodukt. Jo høyere fillpower en dunjakke har, jo bedre egenskaper har plagget til å tåle kulde og vind. Dette sier også noe om hvor lett eller vanskelig det er å presse sammen dunjakken, noe som kan være avgjørende ved kjøp av en dunjakke som skal brukes ved f.eks. en fjellvandring. Da har man som regel begrenset plass i ryggsekken, og trenger en jakke som enkelt kan trykkes sammen og oppbevares.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!