Mellomlagsjakker

(481 varer)

Konseptet med en mellomlagsjakke

En mellomlagsjakke er en jakke som du har på deg som mellomlag eller over klærne dine for å holde deg varm når du er i ro. Ved diverse utendørsaktiviteter, som for eksempel vandring, padling, sykling, klatring og så videre, så blir du fort varm og kanskje til og med svett. Du beveger på store deler av kroppen og anstrenger deg som ved vanlig trening (det er kanskje til og med trening?). Den fysiske aktiviteten gjør at du holder deg varm i tynnere klær. Men hva skjer da når du sitter still, når det er på tide å ta en pause? Du har kanskje padlet ut til en koselig holme for å spise lunsj? Eller syklet opp en bratt bakke og vil sette deg for å nyte utsikten? Eller så skal du sette opp en leir for natten? Du setter deg ned i vinden og begynner ganske så raskt å fryse. Konseptet med en mellomlagsjakke er at du pakker med deg en varm jakke i bagasjen som du siden kan ta på deg når du sitter stille eller i det minste beveger deg mindre. Det er nå du drar frem mellomlagsjakken din og tar den på for å holde varmen. Du kan ha mellomlagsjakken ytterst som et skall, eller så kan du ha det under ytterjakken, som for eksempel en skalljakke.

En god mellomlagsjakke må leve opp til tre krav:

  1. Den må være varm. I hvert fall varm nok til å holde kroppen din varm når du sitter helt stille i vinden, eller for å holde på varmen når skumringen kommer og du slår leir for natten.
  2. Den må være lett å pakke ned og ta liten plass. Selv om det hadde vært herlig å ha med seg en stor vinterparkas når man sitter rundt leirbålet, så vil du ikke være den som skal rulle den sammen, trykke den ned i ryggsekken og dra den med deg når du holder på med fysisk krevende aktiviteter.
  3. Den må være lett. I tillegg til at jakken ikke skal ta for stor plass i bagasjen, så vil du heller ikke at den skal veie for mye. Om du skal på fottur eller klatre, så vil du vanligvis minimere vekten du bærer på. Da kan ikke mellomlagsjakken veie så mange kilo, så enkelt er det bare.
Alle mellomlagsjakkene våre oppfyller samtlige av alle kravene ovenfor, i varierende grad.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!