Sykkeljakker

(14 varer)

Uansett sesong kan valget av å ta med en jakke på sykkelturen være forskjellen på et godt eller dårlig sykkeleventyr. Om det plutselig begynner å regne midt på sommeren, kan du takke deg selv om du har pakket med deg en enkel jakke som støter bort det verste regnet. For deg som gjerne sykler året rundt, er grunnene desto flere.

Viktige ting å tenke på når du velger sykkeljakke

Hals og nakke er et utsatt område når det blåser kaldt. En høy krage gjør det mer komfortabelt. Om det senere blir varmere, kan det være bra om jakken har lommer som man for eksempel kan legge hansker eller annet man ønsker å ha for hånden. Flere modeller har også avtakbare armer for skikkelige varme dager på sykkelen.

Synlige farger og reflekser øker sikkerheten for deg og andre trafikanter, ikke minst under høsten og vinterens kortere dager da det raskt blir mørkt. Husk også på at jakken skal dekke over hele ryggen, selv når du sitter fremoverbøyd på sykkelen. Det er viktig at jakken sitter skikkelig når du sykler, og ikke flagrer i vinden.

Sykkeljakke avhengig av sesong

Når det er varmt ute og det ikke blåser, er en sykkeljakke med minst mulig motstand og størst mulig føyelighet og kroppsnær passform det som foretrekkes. Er det skikkelig varmt, kan enkelte ekstra tynne jakker til og med brettes sammen for å stappes i lommen til når temperaturen synker eller det begynner å blåse. Når høsten kommer kan det fort bli vindfullt, og risikoen for regn øker. Da passer det best med materialer som gjerne både er vindtette og vannavvisende.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!