Turjakker

(796 varer)

Om du liker helgedager i skogen eller lange turer på fjellet, finner du den riktige turjakken hos oss på Outnorth. Her finnes det turjakker for dame, herre og barn, samt en rekke forskjellige produsenter av høy kvalitet som også tåler lange dager og tøffe værforhold. Det som går under kategorien turjakker er et samlebegrep for jakker som passer godt til å gå tur i, men ofte passer de like godt til andre typer aktiviteter også.

Bra å tenke på når du velger jakke til fjellturen

Det er naturligvis veldig individuelt hva som er den optimale turjakken, men noen ting er viktig å tenke på når du velger en ny jakke. En smidig og føyelig jakke er helt klart å foretrekke fremfor en jakke som er klumpete, da du har behov for bevegelsesfrihet. Det er også praktisk med smarte lommer som du kan ha tingene dine i, så slipper du å ta av deg ryggsekken hver gang du trenger noe.

Jakker med gode pusteegenskaper passer godt til turgåing

På fjellturer hvor du går langt, er en jakke med gode pusteegenskaper nesten like viktig som gode tursko. En softshelljakke er et godt eksempel på en jakke med en slik egenskap. Se også gjennom sortimentet vårt for flere materialer med god ventilasjon.

Mange jakker som puster godt har også gode vannavisende egenskaper, men om det skulle komme en skikkelig regnskur kan det være bedre å plukke frem en enklere regnjakke fra ryggsekken. Dette er et bedre alternativ enn å bruke materialer som puster for dårlig gjennom hele fjellturen. En helt vanntett jakke har sjeldent like god ventilasjon, og risikoen for å bli nedkjølt er stor om du svetter mye og jakken ikke puster.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!