Tursokker

(220 varer)

Med gode sko eller fjellsko til turen kommer du langt, men ikke undervurder vekten av gode strømper. Et par turstrømper puster godt og er ofte forsterkede ved tå og hæl for å holde under lengre distanser. Med gode og slitesterke turstrømper kommer du lenger, og du kan bruke de på kommende turer også.

Tynne strømper til sommeren

Valget av både sko og strømper til varme fjellturer kan virke vanskeligere enn til andre årstider, men her er gode og komfortable strømper like viktig som gode sko. Om du legger vekt på valget av strømper, får du også mer ut av skoene dine, og du minsker risikoen for problemer med føttene.

Unngå gnagsår med to lag strømper

Med to lag strømper reduserer du friksjonen mellom fot og sko, noe som reduserer risikoen for gnagsår. Bruk for eksempel en tynn ventilerende strømpe nærmest foten, og kompletter med en tykkere ullstrømpe over.

Om du vil ha freshe føtter gjennom hele fjellturen, må du passe på at de holdes tørre. Om du får muligheten til det, ta av deg skoene når du hviler og pass på å ha med deg flere bytter. På denne måten holder du føttene tørre under hele turen.

Vanlige bomullsstrømper har ikke gode egenskaper til å transportere fukt på en kjapp måte. Dette kan føre til svette føtter allerede før du har gått særlig langt. Da er det bedre å bruke funksjonsstrømper som er beregnet til nettopp turgåing som er laget av materialer som puster, som for eksempel ull eller bambus.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!