Ull- & Superundertøy

(859 varer)

Vil du ha det varmt og deilig på ditt neste utendørseventyr? Dropp bomullsundertøyet og sats heller på ullundertøy som holder deg varm og som transporterer bort fuktighet. Lag på lag er alltid å anbefale under kalde forhold – med et godt ullundertøy som holder deg varm og en jakke og bukse som er vind- og vanntett

Ullundertøy i merinoull

Ullundertøy i merinoull fungerer best ved litt svalere temperatur, men er gode i de fleste aktiviteter under de aller fleste forhold. Merinoull gir mer varme enn syntetisk materiale i samme tykkelse, men er fortsatt behagelig på varme dager. Merinoull har nesten erstattet tradisjonell ull på grunn av sine myke, kløfrie tynne fibre. Fuktigheten fordamper inne i stoffet og holder deg sval. Og siden merinoull puster godt, kan du holde deg sval i varme forhold. Merinoull er naturlig antibakteriell, og som regel gjennom plaggets hele levetid. Du kan bruke undertøyet flere dager på rad med minimal oppkomst av lukt, men det tørker ikke like rask som syntetisk. Sammenlignet med syntetisk materiale er undertøy i merinoull normalt sett litt dyrere.

Undertøy i syntetisk materiale

Syntetisk materiale tørker raskere enn andre materialer, og undertøy i syntetisk materiale fungerer godt under våtere forhold, som når det er høy risiko for regn eller høy luftfuktighet. Men det fungerer godt under alle andre aktiviteter og alle forhold. Syntetisk polyesterblanding kan inneholde nylon, polypropylen, elastan eller rayon. Disse stoffene er myke og lette. Dessverre kan de begynne å lukte om de brukes flere dager på rad på lengre turer. Undertøy i syntetisk materiale kan også være sensitive for misfarging.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!