Birkenstock

-
Historien om Birkenstock begynner i år 1774, da Johann Adam Birkenstock tok over et gammelt skomakeri. I 1896 noteres det at Konrad Birkenstock, daværende eier av to store skobutikker med ortopedservice i Tyskland, reiste rundt og foreleste om sine revolusjonerende idéer om ortopedi og anatomi. Ifølge Konrad bør foten bevege seg på "rett måte" og ikke fikseres med metallinnlegg som var vanlig på den tiden. Utviklingen har bare fortsatt og i dag består Birkestock av et antall ulike varemerker som retter seg mot ulike målgrupper; Birkenstock, Birkenstock shoes, Birkenstock professional, Papillio og Birki's.

Birkenstock

(58 varer)

Fotsengen gjør Birkenstocks produkter unike. Den har en anatomisk oppbygging som gir fotens ujevnheter støtte og kroppen får rett avlastning. Fotsengen er laget av ren naturkork og slitesålen av EVA (etylvinylacetat), som er slitesterkt, lett og fleksibelt.

Alle sandaler og sko produseres i egne fabrikker i Tyskland. Den årlige produksjonen ligger på 12,5 millioner par og hver dag forlater 80 000 par sandaler og sko fabrikken, som siden sendes ut i verden. I dag er Birkenstock et av Europas største skoselskap og eies av brødrene Stephan, Alex og Christian Birkenstock.

Den grunnleggende filosofien bak hver Birkenstock-generasjon er å bruke naturen som vår guide til å fremme og bevare fotens naturlige rolle. Fra det at vi tar kroken fra treet, til limen vi bruker, så er det i vårt største interesse å være så ydmyk mot naturen som mulig.

I Norge og Sverige har Båstad-Gruppen AB salgsrettigheter til alle Birkenstock-merkene. Båstad-Gruppen AB grunnlas i 1907 og representerer et antall kjente varemerker i Norden. Selskapet har 32 ansatte og omsatte 100 millioner svenske kroner i 2014.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!