Skalljakker Dame

(160 varer)

Finn rett skalljakke for dame hos oss på Outnorth. Vi har et bredt sortiment med skalljakker for dame i ulike prisklasser som passer til ulike aktiviteter. Hos oss finner du praktiske og fine skalljakker fra for eksempel Haglöfs, Lundhags, The North Face og Fjällräven.

Skalljakke for dame – det ultimate basisplagget

Uansett om du skal ut og gå i tøffere klima på fjellet eller bare skal ta deg en tur til butikken når det er yr i luften, så er skalljakken det perfekte plagget. Selve navnet skalljakke kan man argumentere for at har to ulike betydninger. Først og fremst så er skalljakken et yttre skall som beskytter deg mot værgudene, både mot vind og regn. En god skalljakke er nemlig både vann- og vindtett, samtidig som den puster og er komfortabel å bevege seg i – et perfekt ytterskall. Men i tillegg til å være et yttre skall, så er skalljakken også veldig praktisk. Du kan ha den en sommerdag når det blåser og yrer litt, men også oppe på fjellet i sterke vinder på vinteren, når det er mange minusgrader. Skalljakken kan enkelt tas av og på, alt etter været og hva du har under den. Allsidigheten avhenger av plaggets pusteevne og den tekniske membranen som slipper gjennom fukt fra innsiden, men ikke fra utsiden og inn. Dette gjør at du kan svette med jakken på, samtidig som den beskytter deg mot vind og fukt som kjøler deg ned. På sommeren holder det med et tynt plagg under skalljakken, for eksempel en t-skjorte, mens på vinteren kan man ha på seg flere lag under for å holde varmen – som for eksempel varme strikkegensere for dame eller kanskje en fleecejakke for dame.

Som om det ikke var nok at skalljakken gjør deg ”immun” mot værets makt og kan brukes hele året rundt, så er det dessuten også et veldig lett plagg som man enkelt kan pakke ned i ryggsekken uten at den tar for mye plass. Vi på Outnorth anbefaler alle å ha minst en skalljakke i god kvalitet på seg eller med i bagasjen på enhver utflukt, reise og egentlig når som helst, når man har tenkt å være ute.

Membranen – magien i en skalljakke

Skalljakker har som oftest en spesiell membran på innsiden av yttertøyet. Den kan bestå av mange ulike lag med membraner – det vanligste er to lag, tre lag eller to og ett halvt lag.

To lag betyr at det finnes et innertøy som henger løst og beskytter membranen mot slitasje fra innsiden. Tre lag betyr som oftest at innertøyet henger sammen med membranen og yttertøyet. To og ett halvt lag betyr at jakken har et nettlignende beskyttelseslag som sitter fast på innsiden av membranen. Kort sagt kan man si at trelagsjakker vanligvis har en bedre kvalitet enn to lag eller to og ett halv lag. På den andre siden så er jakker med færre lag oftest tynnere, lettere og smidigere. Så hva som er det beste for deg avhenger helt enkelt av hva du skal bruke jakken til.

Membranen i skalljakken er det som slipper ut fukt og damp fra innsiden, samtidig som den beskytter mot både regn og vind fra utsiden. Teknologien ble introdusert av Gore-Tex på 70-tallet og merket er fortsatt et veldig bra og populært valg for diverse skallplagg i dag. Det har derimot kommet mange flere alternativ nå, som er akkurat like bra. Om du ikke trenger en så veldig teknisk jakke, som ofte er litt dyrere, men likevel vil ha noe som beskytter deg mot vær og vind, da kan du ta en titt på det store utvalget vårt av regnjakker for dame.

I tillegg til den sterke membranen, pleier skalljakker også å ha teipede sømmer for å holde vinden og fukten ute. Og iblant har de også ventilasjonsåpninger, for eksempel under armene, slik at det blir lettere å slippe ut damp og fukt om du svetter.

Om vi nå har overbevist deg om at du bør kjøpe en skalljakke, så er vårt beste tips at du leser gjennom produktbeskrivelsene til hver jakke, slik at du tar et velbegrunnet valg som passer dine behov.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!