Regnjakker Dame

(111 varer)

Hos oss på Outnorth finner du et bredt utvalg av kvalitetsregnjakker for dame. Vi har alt fra vanlige regnjakker av gummi eller galon til praktiske regnjakker med membran som puster. Du finner både regnjakker og regnfrakker fra merker som Didriksons, The North Face, Haglöfs, Urberg og mange fler.

Velg rett regnjakke for dame

Lengde og passform

Man glemmer ofte å se på passform når man vurderer hvilken regnjakke man skal kjøpe. I stedet snakker man om vannsøyle, pusteevne og pakkbarhet. Men passformen er det som avgjør om du er komfortabel i regnjakken din og hvilke aktiviteter den passer best til. En kortere modell er naturligvis komfortabel å bevege seg rundt i, for eksempel om man vandrer i bratte fjell og må løfte beina mye. De kan dessuten også være ganske trendy. Ulempen med korte regnjakker i forhold til en regnfrakk er åpenbar. Beina dine blir mye våtere, samme hvor god vannsøyle regnjakken har. Regnfrakken henger lenger nedover lårene, hvilket betyr at vannet drypper eller renner ned mot føttene og nedre delen av beina dine. Når man bare er ute på en vanlig gåtur, så drypper det mer eller mindre bare ned på føttene dine eller ned på bakken. Da kan det være nok med et par damestøvler for å holde seg helt tørr i ruskeværet. Om du derimot satser på en kortere regnjakke, så kan du trenge et par regnbukser for dame eller skallbukser for å holde beina tørre.

Fôret regnjakke eller tynt skall?

Noe som er viktig å forholde seg til er om du vil ha en fôret regnjakke eller bare et ytterskall. Begge har sine fordeler og ulemper. En fôret regnjakke er naturligvis bedre på å holde deg varm og i det nordiske klimaet vårt er det ikke helt dumt med et varmt og godt fôr når både snø og regn faller fra himmelen samtidig eller iskalde vinder blåser gjennom landskapet. Du kan til og med ha et tynnere plagg under, helt perfekt om du vil ha en fin bluse eller lignende på deg. Men på den andre siden, så er det ikke så smart å ha en fôret regnjakke på sommeren eller i varmere klima. Da skal du heller ha en tynn skalljakke med membram som har god pusteevne, for da kan du nemlig dele opp jakken gjennom å ha flere varme lag under i stedet.

Velg regnjakke etter aktivitet

Skal du ta deg til jobben når det regner også vil du ha hendene frie samtidig som dressjakken holder seg tørr til du kommer frem? Dette stiller helt andre krav til regnjakken din enn om du skal bestige et fjell og himmelen åpner seg. Noen av de mer praktiske regnjakkene våre har en membran i for eksempel Gore-Tex eller andre materialer som puster, i tillegg til at de kan ha ventilasjonåpninger som gjør det enda lettere å få ut varme og fukt fra jakken. Dette blir ekstra viktig når man holder på med aktiviteter der man beveger mye på seg og blir varm, slik at man begynner å svette. Det er jo dumt å beskytte seg mot fukt fra utsiden om man likevel blir bløt på innsiden på grunn av sin egen svette. Så tenk på hva du kommer til å gjøre når du har på deg regnjakken din, hvordan du kommer til å bruke den og hvor mye du tenker at du vil betale, deretter sammenligner du det med produktbeskrivelsene til regnjakkene og tar et velbegrunnet valg til slutt.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!