Løpesko Dame

(323 varer)

Løpesko til dame – forbedre løpingen din!

Løping trenger ikke koste en formue – tvert imot faktisk! Men om det er én ting du ikke bør gjøre noe kompromiss med, så er det løpeskoene dine. Se det store utvalget vårt fra bl.a. Adidas, Fivefingers, Salomon og mange fler. Uansett om du skal løpe på tredemølle, fortau eller i ulendt terreng, så kan du være sikker på at du kan finne et par løpesko til dame som passer perfekt til deg og ditt aktivitetsnivå her hos Outnorth. Opplev forskjellen – bestill dine nye løpesko i dag!

La løpeskoene gjøre en forskjell

Du har helt sikkert bruk for et par nye løpesko om du:
  • Vil begynne å løpe, uten at det skal koste deg en formue i treningsutstyr
  • Trenger litt ekstra støtte når du løper langt eller i ulendt terreng
  • Er på let etter løpesko som passer perfekt til ditt aktivitetsnivå og løpestil
  • Kjenner at du får ømme knær og føtter i dine nåværende løpesko

Velg løpeskoene dine med omhu

Det finnes et bredt utvalg av løpesko til damer som elsker å løpe i fjell og ulendt terreng og til kvinner som vil ha en sunner og mer aktiv livsstil. Det er derfor heller ikke ett fett hvilke joggesko du velger når du vil begynne å forbedre løpingen din. Før du investerer i et par nye joggesko, så bør du overveie hvor og i hvilket terreng du foretrekker å løpe og ikke minst undersøke hvordan du løper.

Løpestil – Supinasjon vs. Pronasjon

Det er viktig at du kjenner løpestilen din når du har tenkt å investere i et par løpesko. Løpestilen din har nemlig stor betydning for valget ditt av joggesko. Innen løping snakker man ofte om tre forskjellige løpestiler: supinasjon, nøytral og pronasjon. De aller fleste løpere er pronasjonsløpere – dvs. at de legger belastningen på innsiden av foten når de løper. En mindre del er nøytrale løpere, mens ganske få er supinerende løpere – dvs. at de legger belastningen på utsiden av foten. Tenk etter og undersøk hvilken stil du har og velg et par joggesko som støtter din løpestil på best mulig måte. Pronerer du kan du med fordel velge en sko med en stiv innside og en kil under svangen som støtter og forhindrer at foten roteres innover. Supinerer du bør du alltid gå for en løpesko uten kile i svangen og med god støtdemping. For optimal støtte og komfort kan du gjerne kjøpe et par ekstra gode såler til løpeskoene dine.

Løpesko til asfalt

Løper du ofte og primært på asfalt? Da bør du investere i et par løpesko som er ekstra støtabsorberende og stabiliserende. Kroppen din belastes nemlig med opptil 5 ganger av din egen kroppsvekt når du løpet ett steg. Er du en tung løper er det derfor ekstremt viktig at du finner deg et par støtabsorberende løpesko til dame for å unngå skader. Har du planlagt å trene deg opp til et maraton eller løpe mer enn 20 kilometer i uka, så anbefales det på det sterkeste at du bytter mellom flere par løpesko. På den måten kan du være sikker på at du ikke overbelaster det samme stedet flere ganger i løpet av uka. Selv om to par løpesko kan være litt av en investering, så kommer ikke kjøpet nødvendigvis til å koste deg noe ekstra i lengden, for du sliter jo ned skoene dine halvparten så mye som du ville gjort ellers.

Trailsko til dame

Man kan ikke komme unna at det krever spesielle løpesko når man skal opp og nedfor bratte bakker og ulendt terreng i all slags vær. De fleste trailøpeskoene har en grov såle, som sikrer et fast og sikkert grep samt minimal stabilitetskontroll. Det lave droppet gir deg en mer naturlig løpestil – dvs. at du lander lengre frem på foten og dermed minimerer risikoen for å vrikke foten eller skli. Vil du ut på lengre løpeturer i områder uten stier, så bør du også kjøpe deg en smart GPS-klokke som kan peke deg i rett retning og måle hvor høyt og langt du har sprunget.

Løpesko til tredemølle

Tredemøller er både mykere og mer støtabsorberende enn asfalt og grusbelagte stier. Ønsker du en effektiv og god løpetrening på tredemølle kan du derfor med fordel velge en lett sko med lav støtabsorbering. Selv om flere løpere velger å bruke de samme skoene til både utendørs- og innendørs bruk, så kommer personalet på treningssenteret ditt helt sikkert sette pris på – eller til og med kreve – at du skifter de gjørmete uteskoene dine med et par rene løpesko. Løpesko til tredemøller er gode for at de fremmer naturlig løping, der du lander lengre fremme på foten. Har du en tendens til å supinere, pronere eller vrikke ankelen når du løper ute i naturen, så kan du helt sikkert forbedre løpestilen din, hastigheten og hele løpeopplevelsen ved å trene på en tredemølle.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!