Blank

Friluftsfrämjandets 3 tips for vinterferieeventyr i snøen.

Naturen er et uendelig sted for eventyr og oppdagelse. Legg til hauger av nysnø, og fantasien vil ta deg lenger ut i sporet. På fjellet, i skogen eller bare rett utenfor stuedøren – vinterferien er snart her, og eventyrene finner vi overalt. Her får du noen tips fylt av naturglede.

Gå på langrenn med familien: Gjør skigåingen til et eventyr!
Langrenn for barn er glede og lek. For de fleste barn blir det å gå på ski i et spor uten et direkte mål fort kjedelig, og de blir ofte litt sutrete. For å unngå det, bør du i stedet gjøre langrennsturen til et eventyr.

 • Ta pause ofte, med en deilig niste – tørket frukt, søtsaker og litt varm kakao gjør langrennsturen til en herlig opplevelse.
 • Gå utenfor sporet i naturlige terrenger, der ujevnheter gjør skituren til et eventyr, eller hvorfor ikke stoppe opp og leke en lek med ski på bena?
 • Sørg for å kle deg etter været. Ved å kle seg etter lag-på-lag-prinsippet blir det enklere å holde riktig temperatur og kle av og på seg etter hva som føles bra i øyeblikket.

Ta kaffepausen ute: noen tips for et vinterbål
Ta kaffepausen din på favorittstedet ditt – eller hvorfor ikke gjøre opp ild når det er tid for lunsj?

 • Ta med deg litt ved ut til bålplassen
 • Ta vekk det øverste fuktige laget på bålplassen og bygg en bålplass av stein rundt den. Form steinene som et nøkkelhull – det øker oksygentilførselen.
 • Under tette grantrær finnes det kvister og små pinner som faktisk alltid er tørre i all slags vær. De er perfekte for å tenne opp bålet. Unngå å plukke kvister som ligger i mose eller rett på bakken, de pleier å være svært våte.
 • Slukk ilden ordentlig før du går. Når det går an å ta på asken som er igjen, vet vi at den er slukket.

Prøv deg på naturparkour: Bygg din egen hinderløype
Med litt spenst i bena og en skog som lokker, finner dere en plass med mye snø. Kanskje ved slalåmbakken eller i skogen? Tenk deg ut en løype i naturen rundt deg. Stokker og store steiner er perfekte å hoppe over. Lag stasjoner og hindre:

 • Lag en portal av for eksempel tre store snøballer – to i bunn med et mellomrom og legg den tredje oppå, slik at du enkelt kan ta deg igjennom.
 • Rull sammen store snøkuler som du kan hoppe over.
 • Plasser flere mellomstore snøballer på rekke til å kjøre slalåm mellom (husk å lage litt mellomrom mellom dem).
 • Sjekk ut Friluftsfrämjandets Youtube-kanal, der du finner flere spennende måter å komme deg over hindrene på. En Lazy er perfekt på en snøkule!
  Gjenta stasjonene så mange ganger du vil for å få en lengre løype. Og ikke glem at det bare er fantasien som setter grenser. Hvor mange nye veier finner du?

La eventyret begynne.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!