Hva skal du finne på i vinter?

Her i Skandinavia er vi priviligerte som får nyte et variert klima med ulike sesonger. Våren preges av grønne farger og spirende blomster, på sommeren har vi gode temperaturer og sol, høsten er fylt med vakre farger i naturen og på vinteren legger snøen seg som et hvitt slør over våre vakre landskap. Det er ikke mange steder i verden der du får en så stor variasjon mellom årstidene.

Skandinavia er kjent for sine tøffe og barske vintere og mange ser kanskje på det som en ulempe for friluftsentusiaster, men vi mener at det faktisk er helt motsatt. Det er en stor fordel med alle årstider og variasjoner, man kan dra til samme sted fire ganger på et år og det ser helt annerledes ut hver eneste gang. Vi har derfor en oppfordring til dere alle: Sett pris på vinteren!

Siden vinteren her kan være ganske mørk, så har vi skandinavere utviklet en god evne til å gjøre det ekstra koselig når solen går ned for dagen. Vi er også eksperter på å nyte det lille sollyset vi får under vintermånedene. Å gå på ski er en tradisjon her og vi har mengder med vinteraktiviteter der vi får mest mulig ut av dagslyset. Så hva skal du finne på i vinter?

Når snøen har lagt seg er det bare å dra ut og gjøre det vi gjør best, nemlig å nyte!

Spenn fast skiene og dra avgårde på en topptur eller en langrennrunde. Ta med deg en termos med kakao og noen gode turskiver og spis ute i vår vakre natur.

Er du av den typen som liker mer fart, så er nok alpinski eller snowboard bedre for deg. Man må nemlig ikke dra til et skitrekk for å kunne ha det gøy i bakken. Du må bare finne den lengste bakken i nærområdet ditt og deretter er det opp det til deg. Man kan f.eks. bygge et hopp – alt du trenger er en spade eller en snømåke for å gjøre jobben litt lettere, deretter er det bare å pakke snøen hardt sammen slik at hoppet ikke går i stykker når du kjører på det. Finnes det ikke noen kramsnø i området kan du gjøre en egen slalåmbakke i stedet. Da trenger du bare noen pinner å stikke ned i snøen og gjerne noen flagg. Vær kreativ og bruk ting som skjerf, putevar eller annet tøy i morsomme farger.

Har du barn som ikke synes det er like gøy å stå på ski, så finnes det massevis av andre vinteraktiviteter i snøen. Enkle, men morsomme aktiviteter, som å bygge en snølykt, snømann eller en snøhule. Tenn masse stearinlys i og utenfor hulen for å gjøre det ekstra koselig og ta kveldsmaten med ut. Kjempekoselig!

Har du konditorfarge liggende hjemme kan dere også lage kunstverk i snøen. Her kan du la barna være kreative, slik at du kan lene deg tilbake og bare nyte.

Når det er snø, så er det også is!

Når vinteren har fått feste og temperaturene ligger under null, så fryser også mange av innsjøene våre til. Dette legger grunden for enda flere morsomme aktiviteter – nemlig å gå på skøyter! Her finnes det også mengder med ulike stiler. Pakk ryggsekken, ta på deg et par lengdeløpsskøyter og gli i vei. På lengre turer kan man ta med seg en pilkestang og en øks, slik at du kan nyte egenfanget fisk til middag. Er dere en mer kunstnerlig familie, så er kanskje kunstløp noe for dere?

En aktivitet på isen som aldri blir kjedelig er hockey. Da kan alle være med, store som små, og man kan ha det gøy i mange timer. Måk unna snøen fra isen i formen av en hockeyrink, om det ikke finnes snø på isen kan dere markere banen med konditorfarge eller på en annet kreativt og miljøvennlig måte. Målene trenger heller ikke være så avanserte, det holder f.eks. med to steiner på hver sin side.

Uansett hvilken type av aktivitet som passer dere best, så er det nesten et must å avslutte dagen ved et leirbål og grille pølser. Man kan selvsagt lage den maten man selv vil, men en grillet pølse på en egenspikket grillpinne er virkelig vanskelig å slå.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!