Velsmakende mat å lage ute

- oppskrifter av @foodbynatta

Det er viktig å holde seg aktiv, spesielt når så mange av oss sitter hjemme og jobber akkurat nå. Det kan bli ganske kjedelig og man mister lett humøret når man sitter i samme rom hele dagen lang. Derfor oppfordrer vi dere alle til å ta på dere litt klær, dra ut i naturen og heller nyte fritiden.

Vi på Outnorth har vært i kontakt med Instagram-profilen @foodbynatta, som har gitt oss masse gode tips og oppskrifter på mat som kan lages og serveres utendørs. For som vi pleier å si, så smaker maten alltid bedre ute. Alle oppskriftene hennes er veganske, men du kan selvsagt leke litt med ingrediensene og gjøre smakene til dine egne. Sjekk ut de nydelige oppskriftene her nedenfor, de kommer garantert til å sette litt ekstra farge på tilværelsen.

Blank

Sprø pannekaker i støpejernspanne

Serveres med tyttebærkrem og multer

4 porsjoner

Du behøver:

  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss kokossukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 6 dl soyamelk
  • 3 ss rapsolje
  • Rapsolje til steking

Tyttebærkrem:

  • 1 pakke vispbar havrefløte
  • 0,5 dl tyttebærsyltetøy
  • Tyttebær og multer til topping

Slik gjør du:

Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøra hjemme. Hell over i en plastflaske, vannflaske eller termos. Visp havrefløten luftig og bland i tyttebærsyltetøyet. Hell over i en liten boks og pakk ned i ryggsekken. Ta med deg rapsolje til stekingen. Kok kakao og ha i en termos. Let frem en gammel støpejernspanne og dra ut i skogen.

Lag et bål og varm opp støpejernspannen over flammene. Ringle over med rapsolje. Hell et tynt lag røre i pannekakepanna. Når overflaten har stivnet og undersiden har fått en fin farge er det på tide å snu pannekakene. Stek i noen minutter på andre siden.

Server med tyttebærkrem, tyttebær og multer. Spis og nyt dagen din i skogen.

Blank

Muurikka kantarellwok i skogen

Serveres med tyttebærcréme

4 porsjoner

Du behøver:

  • 250 g asparges
  • 500 g delikatessepotet
  • 200 g brokkoli
  • 250 g kantareller
  • 100 g purreløk
  • 1 gulrot
  • 1 paprika
  • 100 g reddiker til topping
  • 100 g tyttebær til topping
  • Urtesalt
  • Timian
  • Rosmarin
  • Hvitløkspulver
  • Rapsolje

Tyttebærcréme:

  • 0,5 dl havre fraiche
  • 3 ss tyttebærsyltetøy
  • Urtesalt

Slik gjør du:

Hakk og forbered alle grønnsaker hjemme. Kok potetene. Mariner deretter alle grønnsaker i olje og krydder, slik at du bare kan legge dem på muurikkaen i skogen. Bland tyttebærcrémen og legg i en boks.

Pakk med muurikkaen og rapsolje og dra ut i skogen. Finn et koselig sted og tenn opp et bål. Ringle over rapsolje og stek alle grønnsaker i panna. Avslutt med å toppe med reddiker og tyttebær.

Server med tyttebærcrémen. Spis og nyt dagen din i skogen.

Blank

Rødbetpannebrød med pepperrotrøre

8 brød

Du behøver:

  • 1 stekepanne
  • 9 dl hvetemel (pluss litt ekstra til å bake ut med)
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 4 dl soyamelk
  • 0,5 dl sirup
  • 2 ss rødbetpulver

Pepperotrøre:

  • 200 g fast tofu
  • 250 g havre fraiche
  • 100 g purreløk
  • 1 rødløk
  • 1 grønt eple med skall
  • Agavesirup
  • 3 ss revet pepperrot
  • Svart pepper
  • Urtesalt

Slik gjør du:

Forbered deigen hjemme. Bland sammen alle ingredienser til en deig. Tilsett eventuelt mer mel om deigen blir for klissete. Del deigen i 8 boller. Kjevle dem ut til sirkler på et bord. Sørg for at de ikke blir for tynne og passe store, slik at de passer i panna. Legg brødet i bakepapir og pakk dem ned i en boks med lokk.

Mos tofuen og bland resten av ingrediensene til pepperrotrøra og pakk ned i en boks.

Pakk med deg stekepanna og rapsolje og dra ut i skogen. Gjør opp et leirbål og varm panna. Ringle over rapsolje og stek brødet i noen minutter på hver side, til det har fått en fin farge.

Server sammen med pepperrotrøra. Spis og nyt dagen din i skogen.

Blomkålrisotto

Serveres med kantareller og fritert grønnkål

2 porsjoner

Du behøver:

  • 400 g blomkålris (finnes å kjøpe ferdig, eller riv selv i en kjøkkenmaskin)
  • 300 g kantareller
  • 100 g grønnkål
  • 2 dl havrefløte
  • 2 ss grønnsaksfond
  • Urtesalt
  • Hvit pepper
  • Rosmarin
  • Olje

Slik gjør du:

Kok opp blomkålrisen i havrefløte. Smak til med grønnsaksfond og hvit pepper. La det putre en stund. Sett til side.

Stek kantareller. Krydre med hvit pepper, urtesalt og rosmarin. Sett til side.

Stek grønnkålen i rikelig med olje. Krydre med urtesalt og la grønnkålen stekes i oljen til den blir sprø.

Topp blomkålrisen med kantarellene og grønnkålen.

Karamellisert banan

Serveres med havrecrunch og vaniljesaus

2 porsjoner

Du behøver:

  • 2 stk bananer
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl pekannøtter
  • Agavesirup
  • Kanel
  • Salt
  • Kokosolje til steking

Til topping:

  • Valgfrie bær (jeg brukte tyttebær og multer)
  • Vaniljesaus (jeg brukte Oatlys vaniljesaus)

Slik gjør du:

Legg i en god klatt med kokosolje i stekepanna. Stek bananene til de blir gyllenbrune. Ringle over agavesirup. Strø over kanel og salt. Stek en stund til og vend bananene i karamellen. Sett til side.

Legg i mer kokosolje i stekepanna. Hell i havregrun og pekannøttene. Stek til det blir gyllenbrynt. Ringle over agavesirup. Strø over kanel og salt.

Topp siden bananene med havrecrunchen. Server med bær og vaniljesaus.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!