Påskeferien er her – det er på tide å røre på seg!

Nå er påsken i gang og den etterlengtede ferien har startet, men hva skal man egentlig finne på? Det er en selvfølge at man deler ut påskeegg, er med familien og spiser god mat, men vi på Outnorth vil veldig gjerne oppfordre alle til å feire påsken ute. Vi nordmenn elsker påsken, for det er nå våren virkelig kommer i gang og solen titter frem. Så hva kan vel være bedre enn en ekte friluftspåske for aktive familier?

Alle har sine påsketradisjoner - noen maler på egg og spiser lam hjemme, mens andre foretrekker å dra på hytta og nyte påskeværet i fjellet. Og så finnes det selvsagt også de som ikke gjør noe spesielt, de som bare nyter ferien og leser en god bok. Vi på Outnorth elsker påsken, da det er den perfekte unnskyldningen for å komme seg ut i naturen. Ettersom påsken har havnet midt i april i år, så er det nok mange som er fornøyde med været de fleste steder i landet. Det er bare å ta frem turklærne og komme seg ut!

Hvor skal man feire?

Det avhenger såklart av hvor man befinner seg. Bor man lenger nordover eller har hytte i fjellet, da burde man selvsagt utnytte det og ta frem skiene. Sol og snø er den beste kombinasjonen og Outnorth har alt nødvendig utstyr til en hyggelig påskehelg i trekket.

Bor man litt lenger sør i landet er det ikke sikkert man får så mye snø, men det betyr selvsagt ikke at man ikke kan dra ut i skog og mark. Det er alltid ekstra moro og utfordrende for barna å lete etter egg i skogen. Skal man holde seg ved kysten, da har man en helt fantastisk mulighet til å feire påsken ute på bølgene. Når solen glitrer på vannet, båten gynger og man har tatt frem påskelunsjen, da er livet helt perfekt. Det er kanskje noen som tør prøve seg på årets første bad også? Bare sørg for at du husker flytevesten!

Ta påskmaten med ut og nyt!

Selv om man feirer ute, så trenger ikke nødvendigvis maten bli et problem. Tvert imot faktisk! Når man lager mat ute, så smaker den faktisk ofte bedre. Det synes i hvert fall vi på Outnorth og derfor har vi også et stort utvalg av alt som trengs til matlaging ute i naturen.

Den tradisjonelle norske påskematen består ofte av lam, men vi er også glade i sild, egg og annen mat fra koldtbordet. Dette er mat som er enkel å forberede på forhånd og ta med seg i sekken. Pinnebrød og pølser er kanskje veldig enkelt, men når man har stekt maten selv over åpne flammer ute, kan du være sikker på at det smaker ekstra godt. Det er også veldig populært med grillmat til påsken og vi kan love deg at lammelåret blir helt fantastisk på grillen. Man kan også grille lammepølser, grillspyd med lam eller til og med lammegryte i folie. Kun fantasien setter grenser!

I tillegg til lammelåret, så har vi nordmenn også en annen felles tradisjon til påsken. Nemlig påskeegget! Godteriet skal flomme og det hører ikke uvanligheten til at man har vondt i magen når ferien er over. Det fine med påskeegget er at det er enkelt å ta med seg, hvor som helst.

Til dessert kan man gjerne slå på stortromma og lage egen kakao på bål, noe som garanterer et stort smil om munnen på både store og små. Man kan lage en mørkere kakao til de voksne som varmer litt ekstra ved å ha i en skvett cognac, eller eventuelt en klype chili om man vil unngå alkohol.

Morsomme aktiviteter for alle

Påske er synonymt med familietreff og da er det alltid like moro med et par aktiviteter som alle kan være med på. Å lete etter egg er en klassiker, men man kan også krydre det hele med noe litt mer spennende.

Har man tid og energi til det, da kan man sette opp et rebusløp ute som passer for både barn og voksne. Heng opp spørsmål og rebuser i en løype, gjerne noe som omhandler påske eller friluftsliv, og send hele familien ut i forskjellige lag. Man kan også kjøre en enkel stafett med morsomme utfordringer, som å hoppe med søppelsekker, løpe med et egg i en skje eller bare en enkel quiz. Mulighetene er uendelige! Vinneren kan få noe så enkelt som en sjokoladekanin eller lignende.

Men hva med de voksne som ikke har noen barn da? Det er nå dere skal nyte! Stå tidlig opp og ta påskefrokosten med ut. Det finnes ikke mye som er bedre enn å se på soloppgangen sammen med en kopp kaffe og en god brødskive ute i naturen.

Uansett hva du bestemmer deg for, så har Outnorth utstyr til alle tenkelige utendørsaktiviteter. Opp og hopp, det er påske og på tide å røre på kroppen!

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!