Lex Q 80 - ID: 240002

HaglöfsLex Q 80

Mer info

Mer om Lex Q 80 fra Haglöfs

Lex er Haglöfs største og mest avanserte serie med trekkingryggsekker. Kompromissløs kvalitet på materialer og detaljer gjør denne sekken svært lett på tross av størrelsen og de mange egenskapene.

 

 • Solid adjustable system. Integrert seletøy og justerbart ryggpanel. Stabil og hurtig borrelåsjustering av torsolengde (41-50 cm)
 • Stort rom til hodet
 • Brede skulderremmer med høy tetthet utstyrt med hurtigløsnende tilbehørshemper og en sikkerhetsfløyte på brystremmen
 • Ekstremt støttende hoftebelte med håndlommer med dobbel glidelås
 • Integrert ramme med diameter på 12 mm gjør den til vår stiveste ryggsekk
 • Avtakbart 20 lt lokk med trekantsnitt og stretchpaneler gir god plass for telt. Også superstore lommer som kan romme store ståltermoser. Innvendig lomme med glidelås med regntrekk og bæreremmer som forvandler lokket til en enkel dagstursekk
 • Kompresjonsrem for telt under lokket
 • Snølås med dobbel snøring
 • Små lommer med dobbel glidelås med nøkkelholder inni snølåsen
 • Romdeler i hovedrommet
 • Soveposerom med innvendig kompresjonsrem og stor traktåpning for enkel tilgang, inn og ut
 • Superstor frontlomme med glidelås og drenering
 • Overdimensjonerte elastiske stavlommer for vannflasker, teltstaver osv.
 • Sidevinger for ekstra kompresjon
 • Hullbåndfester rundt ryggsekken med stroppebånd for enkel justering av kompresjon på siden og foran
 • Toppavtakbar isøks-/gåstavholder og innstikkbar nedre båndløkke

 

 

 

Material:
200D X-PACTM Polyamide
A four layer fabric combining:
200 denier Nylon, Black Polyester X-PL YTM at 22°, 0.25 mil PET
film and 50 denier polyester taffeta backing DWR.
Water column: >138 meter
Weight: 203.4 g/m²
210D Double Diamond Ripstop Polyamide
210 denier polyamide/ripstop fabric with "Diamond structure". PU-coated for improved waterproofness and durability. Extremely rip-resistant in relation to its weight. PFOS/PFOA-free water repellent treatment.
Water column: >1,500 mm
Weight: 172 g/m²
420D HD Oxford Polyamide
420 denier high density polyamide fabric with good abrasion and tearing strength. PU-coated in three steps for improved waterproofness. PFOS/PFOA-free water repellent treatment.
Water column >2000 mm
Weight: 220 g/m²

Haglöfs grunnlegger Wiktor Haglöf vokste opp omgitt av fantastisk nordisk natur. Men det bistre været gjorde det ofte vanskelig å nyte det å være utendørs. Det var derfor han allerede i 1914 laget sin første ryggsekk – for å gjøre livet utendørs litt behageligere. I dag er det selskapet han en gang grunnla et av verdens ledende varemerker innen fritidsklær, sko og ryggsekker, produkter som inspirerer til å være ute, uansett vær.

Mer fra Haglöfs

Vis alle Tursekker

 • Miljø og etikk

  Blank

  "Haglöfs arbeider med ‘long-lasting function’-produkter i rak motsetning til ’fast fashion’. Vårt mål er alltid å lage det beste og minst miljøbelastende produktet ved å redusere ressursforbruket, arbeide for lang levetid på produktet, arbeide for anstendige arbeidsvilkår og velge bort skadelige kjemikalier. Vi guides av SDGs globale mål for bærekraftig utvikling”

  Eva Mullins, Sustainability Manager, Haglöfs

  Miljø: Produkter med større bevissthet om bærekraft merkes med "Take Care" for å gjøre det lett for forbrukerne å finne de enda mer bærekraftige alternativene. Målet er at 90% av alle produkter fra Haglöfs skal være Take Care-produkter innen år 2020; noe som innebærer at de er produsert med bluesign®-godkjente materialer, av gjenvunnet eller biobasert råvare eller fremstilt med organisk bomull eller lær med mindre miljøbelastning fra Leather Working Group. For tiden er størstedelen av produktene Take Care-produkter.

  Haglöfs arbeider aktivt med miljøspørsmål slik som å begrense utslipp av mikroplast, å finne alternative kjemikalier med mindre miljøbelastning og økt sporbarhet, både internt, men også med eksterne interessenter som bluesign®, mikroplastkonsortiet innen European Outdoor Group/EOG, samt i en rekke ulike forskningsprosjekter. Vi har som mål å utfase fluorkarboner i impregnering innen år 2020 og allerede nå er over 80% av kolleksjonen fluorkarbonfri. Haglöfs bruker ingen antibakterielle midler i sine klær. Kun økologisk bomull brukes. CO2-kompensasjon gjøres for alle tjenestereiser og alle tjenestebiler er miljøbiler.

  Dyr: All merinoull som brukes er fri for mulesing. Haglöfs bruker utelukkende RDS-sertifisert dun (Responsible Down Standard), og som også er bluesign®-sertifisert og fluorkarbonfritt. Dunet er alltid et biprodukt til kjøttproduksjon, og levendeplukking og tvangsfôring er strengt forbudt. Haglöfs har et system med en nummerserie sydd inn i samtlige dunprodukter for å kunne spore dunets opphav. Kun lær fra Leather Working Group-reviderte garverier brukes, noe som garanterer et mindre miljøavtrykk. Haglöfs er et pelsfritt selskap.

  Etikk: Haglöfs personale besøker produserende fabrikker hvert år. Haglöfs arbeider også med Fair Wear Foundation (FWF) som foretar kontroller ute på fabrikkene; som krever stadig forbedringsarbeid, en konstant streben etter en levelig lønn (det vil si langt mer enn minstelønnen!) og retten til fagorganisering. Størstedelen av fabrikkene er kontrollert av FWF, og arbeidet fortsetter.
Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!