Ullundertøy Herre

(390 varer)

Om du er et ekte friluftsmenneske, da vet du også at et av de viktigste plaggene å ha i garderoben sin er ullundertøyet. Det kan brukes i de fleste situasjoner, både på sommer og vinter. Men hvordan velger man egentlig ull- eller superundertøy til herre som passe dine aktiviteter?

Hvilket ullundertøy passer best for deg?

Det første man må tenke på når man skal velge ull- eller superundertøy er hva du har tenkt å bruke det til. Skal du ha det på deg når du er på lekeplassen med barna og det er litt kaldt ute? Eller skal du ut og stå på ski i trekket? Når du har tenkt på bruken, så bør du velge materialet ut i fra aktivitetens intensitet og hvor kaldt du tror det kommer til å bli.

Merinoull – naturens egen isolasjon

Den klassiske merinoullen har noen utrolige egenskaper som man ikke kan finne i noe annet materiale. Først og fremst så puster det veldig godt, noe som er viktig for å holde deg tørr når du er ute i vått vær. Merinoull kan faktisk absorbere fukt med så mye som 30% av sin egen vekt, uten at det føles vått og fuktig. Det har også noen fantastiske varmeegenskaper! Mellom huden og ullundertøyet skapes det nemlig luftrom som varmes opp av kroppsvarmen din. Det holder på varmen, selv om du har blitt fuktig, samtidig som det verken lukter eller klør! Merinoullundertøy passer best i kaldere temperaturer og til aktiviteter med lavt til middels aktivitetsnivå.

Syntetisk superundertøy – holder deg tørr uansett hva

Et syntetisk superundertøy er optimalt for høyintensive aktiviteter, der du beveger mye på deg og svetter. Det syntetiske materialet sørger for at fukt og svette transporteres vekk fra huden din og ut. På denne måten unngår du å bli overopphetet eller våt og kald. Superundertøy absorberer nemlig ikke fukten på samme måte som for eksempel bomull. Ettersom det ikke kan holde på like mye væske, så tørker det også veldig raskt når det blir vått. Husk på at syntetisk superundertøy ikke varmer like mye som ull! Det er utrolig viktig at superundertøyet sitter tett på kroppen for at det skal fungere helt optimalt. Syntetisk superundertøy passer best til høyintensive aktiviteter, som for eksempel løping eller ski.

Ull- & Syntetblanding – den beste kombinasjonen

Slike blandingsundertøy fungerer utmerket til høyintensive aktiviteter i kaldere klima, som for eksempel alpint eller langrenn. Blandingen av syntetisk og merinoull gjør at du får med alle de beste egenskapene fra begge i ett og samme plagg. Det syntetiske materialet transporterer ut fukten og gir en bra passform, samtidig som ullen gjør at du holder deg varm pluss at det er utrolig komfortabelt å ha på seg.

Husk på at de fleste ull- og superundertøy også kan brukes som treningsklær på egenhånd og på denne måten får du faktisk to plagg i ett.

Velg rett undertøy til friluftsaktivitetene dine

Når du har alt av yttertøy, ull- eller superundertøy og treningsklær på plass, så tenker du kanskje at det holder. Men det har seg faktisk slik at undertøyet har mye å si for komforten din. En aktiv friluftskar må ha et par boxere som sitter bra og puster. Det finnes også sømløse boxere til herre, slik at du unngår at det gnager når du trener.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!