HillebergAllak

  Allak - ID: 15411

  Mer info

  Mer om Allak fra Hilleberg

  Hilleberg Allak er et ultralett, ukomplisert og helt frittstående kuppeltelt. Leter du etter et virkelig allroundtelt, er Hilleberg Allak et perfekt alternativ.

  Hillebergs målsetning med Hilleberg Allak kuppeltelt var å lage et helt frittstående, veldig lett telt for helårsbruk, kort sagt en ultralett versjon av Staika. Allak har samme type integrerte apsider og 3-stangskonstruksjon som Staika, men er laget i ultralette materialer for å holde vekten nede. Resultatet er et telt med to apsider og to innganger som bare veier 3,3 kg. De tre stengene i Allak krysses på tre steder, noe som gjør det stabilt nok for helårsbruk i både vindfullt høyfjell og mer beskyttet terreng.

   

  Likevel er Allak i sin lette Kerlon 1200-vev ikke like robust som sin “Kerlon 1800-fetter”, Staika. Den svært kompakte utførelsen og den helt frittstående konstruksjonen gjør Allak ideell der oppsetting kan være vanskelig, som på steinet eller sandfull grunn. Det egner seg dessuten godt til bevegelig friluftsliv der teltet reises hver dag. Kuppelkonstruksjonen med tre kryssende stenger gjør det også stabilt nok til å brukes i en baseleir uten daglig tilsyn, i hvert fall i måtelig hardt vær.

   

   

  Under det to år lange utviklingsarbeidet er Allak blitt det selvsagte teltvalget for alle som ønsker den bekvemmeligheten et helt frittstående telt gir, med ultralav vekt. Når Hillebergs testere var usikre på hvilke forhold de kunne forvente seg på en tur, valgte de Allak. Padlere elsker at det enkelt kan reises nesten hvor som helst, mens turgåere tiltrekkes av stabilitet og romslighet med virkelig lav vekt. Alpinister verdsetter Allak både for frittstående design og romslighet, i tillegg til evnen til å tåle snøbelastning. Lange personer blir hyggelig overrasket over den romslige liggelengden.

   

  Allaks kuppeldesign gjør teltet helt frittstående, noe som innebærer at også apsidene er integrert i den selvstagende konstruksjonen. Den innovative løsningen med korte stangkanaler og kroker, enhetlig stanglengde og sammensatt inner- og yttertelt gjør teltet svært lett- og hurtigreist. Allak krever liten plass for å settes opp, men er likevel romslig inni.

   

  Ultralette materialer – Kerlon 1200 ytterteltsvev og 9 mm stenger – i konstruksjonen der tre stenger krysses på tre steder – gjør teltet svært lett, men likevel stabilt, med god evne til å tåle snøbelastning.

   

  Ingen teltplugger trengs for å reise teltet, men hele 12 fester gjør det mulig å stage teltet grundig for økt stabilitet. Teltpluggfester finnes i de seks hjørnene på ytterteltet samt ytterligere fire på sidene. Seks stagliner med doble snordragere gjør det mulig å forankre teltet for verst tenkelig vær.

   

  Inni er Allak romslig med god takhøyde og bratte innerteltsvegger takket være kuppelkonstruksjonen med tre kryssende stenger.

   

  Doble åpninger og apsider er smidig og praktisk. Ettersom apsidene er plassert ved langsidene på innerteltet, er det svært lett å komme til utstyret, til og med når du har krøpet ned i soveposen.

   

  • To motstående teltåpninger gjør at den ene inngangen alltid kan plasseres i le.
  • Allaks ventilasjon fungerer i alt slags vær.
  • Innerteltsveven har god luftgjennomstrømning.
  • To glidelåsutstyrte takventiler i ytterteltet laget i vannavvisende vev, enkelt regulerbare inne fra teltet. Glidelåsreguleringen gir store variasjonsmuligheter i ventilasjonen, og gir sikker luftgjennomstrømning også når den er helt stengt.
  • I begge innerteltsinngangene er det en stor ventil av knottsikkert myggnett, som kan stenges med beskyttelsesluke i innerteltsvev.
  • Separat ventilbeskyttelse over taket beskytter mot regn og snø.

   

  Allak spesifikasjoner:

   

  Innerteltshøyde: 105 cm

  Flate innertelt: 3 m²        

  Flate apsis: 1,8 m²

   

   

  Teltstenger: 370 cm

  Antall teltstenger: 3stk.

  Antall teltplugger: 12 stk.

   

  Nettovekt: 2,8 kg

  Bruttovekt: 3,3 kg

  Nettovekt vil si ytter- og innertelt samt stenger.
  Bruttovekt er teltet pakket med alt som inngår.

  Egenskaper for Allak:
  Vekt: 3.3 kg
  Beregnet på antall personer: 2 stk
  Vannsøyler, ytterduk: 5000 mm
  Vannsøyler, gulv: 15000 mm
  Dimensjon utvendig LxBxH: 235 x 280 x 115 cm
  Innertelt mål: 225 x 130 x 105 cm
  Mål fortelt, max (lengde x bredde x høyde): 225 x 75 x 105 cm
  Mål fortelt 2 (lengde x bredde x høyde): 225 x 75 x 105 cm
  Antall innganger: 2
  Antall fortelt: 2
  Antall teltstenger: 3 st
  Antall teltplugger: 12
  Ytterteltduk: Nylon
  Tykkelse ytterteltduk: 30 D
  Overflate ytterteltduk: Silikon
  Gulvduk: Nylon
  Tykkelse gulvduk: 70 D
  Overflate gulvduk: Polyuretan
  Innerteltduk: Nylon/Polyamid
  Tykkelse innerteltduk: 30 D
  The first Hilleberg tent was sold in 1973. The name of the tent was KEB and it was a two person ridge tent. It was probably the first tent ever produced that offered simultaneous pitching of the inner and outer tent. During all those years since then the Hilleberg company has been leading the development of high quality lightweight tents.

  Mer fra Hilleberg

  Vis alle Kuppeltelt

  Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!

  Sammenlign produkterSammenlign

  Toolbar example

  Klikk på -symbolet på de produktene du vil sammenligne

  Med vårt verktøy for sammenligning av produkter kan du enkelt se og sammenligne de ulike egenskapene på produktene.
  Informasjonen varierer alt etter hvilke produkter du velger, f.eks. farger, tilgjengelige størrelser, antall lommer, for, vekt, batteritid og mye mer.
  - Dette gjør det enklere for deg å finne riktig produkt!

   Ta bort valg

   Mine favoritterSe dine favoritter

   Toolbar example

   Klikk på -symbolet for å markere som favoritt

   Her finner du de seneste produktene du har markert som favoritter. Logg inn på «mine sider» for å se alle dine favoritter, under «mine favoritter».
   - Alle dine favoritter samlet på en plass!