Atlas Basic - ID: 15111

HillebergAtlas Basic

Mer info

Mer om Atlas Basic fra Hilleberg

Hilleberg Atlas Basic er et romslig, stabilt og helt fantastisk fleksibelt kuppeltelt, Atlas er det ideelle gruppeteltet i alle tilfeller.

Hilleberg Atlas Basic er designet som et helt selvstagende og bemerkelsesverdig lettreist kuppeltelt med flere teltstenger og eksepsjonelt sterk Kerlon 2500 ytterteltsvev. Det er derfor perfekt som baseleirtelt for større grupper også over tregrensen i de aller fleste værtyper der stabiliteten og den statiske styrken gjør at det tåler hard vind og stor snøbelastning. Under tregrensen fungerer det like godt, og modulfunksjonen gjør det mulig å tilpasse teltet til alle typer terreng, vær og gruppekonstellasjoner.

Vi designet opprinnelig Atlas til polarforskere som ønsket seg et helt mobilt polarforskningslaboratorium, og det er nå blitt brukt med hell i seks år av forskerlag på Antarktis. Nå er Atlas tilgjengelig også utenfor forskningsverdenen og passer utmerket for alle slags grupper, fra fjellklatrere som trenger et romslig og pålitelig baseleirtelt, til guidekurs med behov for et stort og lettransportert telt for hele gruppen.

Hvorfor velge Atlas?

Et stort gruppetelt som er svært sterkt, relativt lett og samtidig enkelt å slå opp og ta ned, er ikke lett å finne. Atlas er alt dette og litt til ettersom det også er et modultelt.

  • Atlas’ kuppeldesign er helt frittstående og har høy statisk styrke.
  • Takket være innovativ design som kombinerer stangkanaler og vårt system med korte kanaler og kroker, kan Atlas slås opp på egen hånd av én person.
  • Ytterteltet i Kerlon 2500-vev har en rivestyrke på 15 kilo som sammen med 11 mm teltstenger som krysses på flere steder, gjør teltet utrolig stabilt og belastningssterkt.
  • Til Atlas kan man uten problemer bruke doble stenger, noe som gir betydelig økt styrke og stabilitet, ideelt for baseleir i eksponerte områder.
  • Flere snorfester, inklusive de som sitter på ventilbeskyttelsen, gjør Atlas enda mer stabilt. Staglinene kan også snurres rundt teltstenger eller stangkryss for ytterligere økt stabilitet.
  • Modulfunksjonen kan brukes enten med kun yttertelt og takventil eller med både ytter- og innertelt, samt med eller uten teltgolv.
  • Teltgolvet kan varieres slik at det enten dekker hele teltgolvet eller bare den ene halvparten dersom du vil ha jordgolv i den ene halvparten og soveområde i den andre. Golvet kan også dras fra hverandre slik at det dannes en gang i midten. Apsisen (tilbehør) som passer til Atlas gir ytterligere plass- og oppbevaringsmuligheter, og den koplingsdelen som kan kjøpes som tilbehør til Atlas, gjør det mulig å sette sammen flere telt til en teltby.
  • Atlas ventilasjon fungerer i alt slags vær ettersom den har to fullt justerbare takventiler som kan reguleres inne fra teltet, og tilsvarende ventiler på innerteltet. For ytterligere forbedret luftsirkulasjon finnes det en rektangulær nettåpning lengst ned på ytterteltsdøren som også kan stenges helt. Innerteltsdøren har en stor åpning av knottsikkert myggnett som kan dekkes med innerteltsvev. En stor, regulerbar ventilbeskyttelse gir takventilene beskyttelse mot regn og snø.

Egenskaper for Atlas Basic:
Beregnet på antall personer: 8 stk
Totalvekt: 10500 g
Vannsøyler, ytterduk: 5500 mm
Vannsøyler, gulv: 20000 mm
Dimensjon utvendig LxBxH: 430 x 425 x 200 cm
Antall innganger: 1
Antall teltstenger: 6 st
Antall teltplugger: 20
Ytterteltduk: Nylon
Tykkelse ytterteltduk: 70 D
Overflate ytterteltduk: Silikon
Gulvduk: Nylon
Tykkelse gulvduk: 70 D
Overflate gulvduk: Polyuretan
Det første teltet fra Hilleberg ble solgt i 1973. Navnet på teltet var KEB og det var et åstelt for to personer. Det var sannsynligvis det første teltet noensinne som gjorde mulig å reise både inner- og ytterteltet samtidig. Dette var helt nytt på 70-tallet og siden det har Hilleberg vært ledende innen utvikling og produksjon av lettvektstelt av høy kvalitet.

Mer fra Hilleberg

Vis alle Kuppeltelt

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!