Nallo 3 - ID: 13611

HillebergNallo 3

Mer info

Mer om Nallo 3 fra Hilleberg

Hilleberg Nallo 3 er et ultralett allroundtelt for hele året.
I grunnen er Hilleberg Nallo 3, og Nallo GT med forlenget apsis, ultralette versjoner av Nammatj og Nammatj GT. De kommer aller best til sin rett i situasjoner der både ultralett design og pålitligheten i et helårstelt kan trenges. Begge teltene er tunnelmodeller. De er enkle å slå opp og ta ned, noe som gjør dem ideelle på turer med bevegelig leir. Nallos lave vekt er en stor fordel på turer lav vekt på teltet prioriteres høyere enn ekstra kraftig teltkonstruksjon. Teltet fungerer utmerket til bruk både over og under tregrensen alle tider av året. Ettersom Nallo er laget i ultralett Kerlon 1200-vev og har 9 mm teltstenger, er det ikke fullt så sterkt som det tyngre forbildet Nammatj. Merk at Kerlon 1200, med sin rivestyrke på 12 kilo, likevel er klart mye sterkere enn mange andre teltvever på markedet, også visse såkalte ekspedisjonsklassifiserte vever. Nallo gir fullgod beskyttelse selv i hardt

vær.

 

Nallo og Nallo GT er populære modeller blant brukere som stiller høye krav både til lav vekt og allroundfunksjon. Modellene er ultralette og fungerer like godt hele året. De brukes av blant andre naturfotografer, profesjonelle klatrere, jegere og andre som ofte bærer store mengder utstyr over lange strekninger. Jorden-rundt-reisende, solovandrere og andre som vil slippe å bære tungt, men likevel være sikre på å ha et romslig krypinn å slå opp når dagen er slutt, setter pris på det romslige og lette Nallo. Nallo GT med sin ekstra lange apsis er også et svært ettertraktet lettvektsalternativ blant annet hos familier med småbarn og de som går tur eller på ski med hund.

 

Hvorfor velge Nallo og Nallo GT?

Nallo og Nallo GTs mest framtredende egenskap er den lave vekten. Trass i at de er så lette, er de sterke nok til å brukes når som helst på året i alle typer klima.

 

Vår tunnelteltdesign gjør teltreisingen enkel blant annet takket være stangkanaler med kun én åpning og sammensatt inner- og yttertelt.

 

Ytterveven i Kerlon 1200 og 9 mm teltstenger gjør Nallo til et stabilt og samtidig ultralett telt.

 

Bara fire teltplugger trengs for å slå opp teltet. Men ytterligere 11 festepunkter på Nallo respektive 16 på Nallo GT gir deg et stort antall muligheter til å stabilisere teltet ytterligere. Svært sterke teltsnorer av Spectratråd er festet på to punkter på alle stangkanaler på begge sider av teltet, og snorene har doble snordragere for å sikre optimal spenning. I tillegg har ventilen på Nallo GT

en teltsnor med snordrager.

 

Tunneldesignen gjør sideveggene nesten helt loddrette, og inngangen i innerteltet er vertikal, noe som gjør teltet romslig med størst takhøyde der du mest trenger det, nærmest teltåpningen.

 

En apsis gir god tilgang og god oppbevaringsplass, og dette sammen med vår letteste ytterteltsvev Kerlon 1200 og 9 mm stenger gir et svært lett helårstelt.

 

Nallo GTs forlengede apsis har en åpning på hver side slik at du alltid kan bruke den teltåpning som ligger i le.

Fronten på GT-modellenes apsis kan rulles helt unna, noe som gir en åpning tvers over hele bredden på teltet og dyp nok til å beskytte innerteltet mot alt utenom de aller verste stormene.

 

Nallo og Nallo GTs ventilasjonssystem fungerer bra uansett vær. Innerteltet er laget i et materiale som både puster og motstår væte. Den store ventilen i hodeenden er plassert høyt opp for å lette luftgjennomstrømningen også når teltet er nedgravd i snø, og har regulerbart, snøsikkert panel som kan justeres inne fra apsisen. I fotenden kan ytterteltet nederst rulles opp og spennes ut, og en stengbar myggnettsluke i innerteltet gir ytterligere ventilasjonsmuligheter.

 

Spesifikasjoner Nallo 3:

Innerteltshøyde: 105 cm

Flate innertelt: 3,4 m²

Flate apsis: 1,4 m²

 

Nettovekt: 2,2 kg

Bruttovekt: 2,6 kg

 

(Nettovekt vil si vekt på bare telt og stenger, bruttovekt er teltet komplett med alt tilbehør.)

 

Antall teltstenger/høyde: 2 stk. 285/328 cm

Antall teltplugger: 16 stk.

Egenskaper for Nallo 3:
Beregnet på antall personer: 3 stk
Totalvekt: 2600 g
Vannsøyler, ytterduk: 5000 mm
Vannsøyler, gulv: 15000 mm
Dimensjon utvendig LxBxH: 345 x 175 x 120 cm
Innertelt mål: 220 x 160 x 105 cm
Mål fortelt, max (lengde x bredde x høyde): 115 x 160 x 105 cm
Antall innganger: 1
Antall fortelt: 1
Antall teltstenger: 2 st
Antall teltplugger: 16
Ytterteltduk: Nylon
Tykkelse ytterteltduk: 30 D
Overflate ytterteltduk: Silikon
Gulvduk: Nylon
Tykkelse gulvduk: 70 D
Overflate gulvduk: Polyuretan
Innerteltduk: Nylon/Polyamid
Tykkelse innerteltduk: 30 D
Det første teltet fra Hilleberg ble solgt i 1973. Navnet på teltet var KEB og det var et åstelt for to personer. Det var sannsynligvis det første teltet noensinne som gjorde mulig å reise både inner- og ytterteltet samtidig. Dette var helt nytt på 70-tallet og siden det har Hilleberg vært ledende innen utvikling og produksjon av lettvektstelt av høy kvalitet.

Mer fra Hilleberg

Vis alle Tunneltelt

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!