Nammatj 3 - ID: 12511

HillebergNammatj 3

Mer info

Mer om Nammatj 3 fra Hilleberg

Nammatj 3 er det beste teltet for enhver type friluftsliv hvor lav vekt er like viktig som styrke, pålitelighet og størrelse.


Nammatj og modellen med det forlengede oppbevaringsrommet, Nammatj GT, er uten tvil Hillebergs mest allsidige telt. Takket være yttervev i Hillebergs Kerlon 1800 og 10 mm teltstenger, er de like vindstabile som våre Keron-modeller. Til forskjell fra Keron, har Nammatj-modellene bare én inngang og ett oppbevaringsrom og er derfor betydelig lettere. De passer svært godt for turer både over og under tregrensen. Hardt vintervær er ikke noe problem for Nammatj, som takket være sin lave vekt også fungerer bra på turer i mer varierende værforhold. Nammatj og Nammatj GT har like stor gulvflate som forgjengeren Keron. Derimot har de mindre yttermål og kan settes opp der det er litt begrenset med plass, f.eks. på smale klippehyller. Begge modellene er designet for enkelt å kunne settes opp og tas ned hver dag, men passer også bra for lengre tids bruk som stasjonært base camp-telt.


Takket være den lave vekten og yttermålet, har Nammatj og Nammatj GT blitt svært populære blant profesjonelle eventyrere. Teltet brukes og verdsettes av blant annet polarekspedisjoner som vil redusere vekten, alpinister og klatrere som ofte befinner seg i høy høyde, profesjonelle guider og
militære spesialstyrker.
Modellenes lave vekt i forhold til den solide designen, er også verdsatt av mer "hverdagslige" eventyrere som sykler, går på ski, går på beina eller padler, og som ønsker et sterkt og samtidig svært lett telt.

 

Nammatj og Nammatj GT fungerer problemfritt i alle høyder og passer like bra på en grønlandsekspedisjon som på en hyggelig helgeutflukt nær hjemmet ditt. Teltet er svært robust og samtidig enkelt å sette opp og raskt å ta ned
når man bestemmer seg for å gå videre. Teltets styrke i kombinasjon med vekten gjør det til et suverent og svært lett telt.

? Hillebergs tunneldesign gjør det enkelt å sette opp teltet, blant annet takket være stangkanaler med bare én åpning og et sammensatt yttertelt og innertelt.

? Ytterveven i Kerlon 1800 samt 10 mm teltstenger gjør teltet eksepsjonelt stabilt.

? Det trengs bare 4 teltplugger for å sette opp teltet. Ytterligere plugg- og teltlinefester, 14 på Nammatj og 18 på Nammatj GT gir deg et stort antall muligheter for ytterligere stabilisering av teltet. Svært sterke teltliner av Spectra-tråd er festet på to punkter på alle stangkanaler på begge sider av teltet, og linene har doble linestrekkere for å garantere optimal spenning. I tillegg har hver ventil en teltline med linestrekker.

? Både Nammatj og Nammatj GT har en vertikal teltåpning i innerteltet. Sideveggene er nesten helt loddrette, hvilket gjør innsiden svært romslig med full sittehøyde i nesten hele teltet.

? Én inngang gir et stort oppbevaringsrom samtidig som teltets totalvekt holdes nede.

? GT-versjonens forlengede oppbevaringsrom har en knottsikker dør i myggnetting (som kan tas helt av) og kan åpnes både fra siden, ovenifra og nedenifra.

? Ventilasjonssystemet til Nammatj og Nammatj GT fungerer bra uansett værforhold. Innerteltet er tilvirket i et materiale som både puster og står imot fukt. I begge kortendene er det store ventiler plassert høyt oppe for å øke luftgjennomstrømningen – også når teltet er nedgravd i dypsnø. Ventilene har ugjennomsiktig mesh, innstillingsbare, snøsikre luker som kan justeres fra innsiden. Dessuten har inngangene i innerteltet heldekkende myggnett som kan stenges med like store luker av innerteltsvev.

Teltstenger, lengde: 2 x 328 cm
Teltplugger: 18
Nettovekt: 2,6 kg
Bruttovekt: 3,3 kg
Høyde innertelt: 105 cm
Areal innertelt: 3,5 m²
Areal oppbevaringsrom: 1,3 m²


Nettovekt innbefatter innertelt, yttertelt og teltstenger.
Bruttovekt er teltet pakket med alt som følger med.

 

Egenskaper for Nammatj 3:
Beregnet på antall personer: 3 stk
Totalvekt: 3300 g
Vannsøyler, ytterduk: 5500 mm
Vannsøyler, gulv: 20000 mm
Dimensjon utvendig LxBxH: 440 x 175 x 115 cm
Innertelt mål: 220 x 160 x 105 cm
Mål fortelt, max (lengde x bredde x høyde): 105 x 160 x 105 cm
Antall innganger: 1
Antall fortelt: 1
Antall teltstenger: 2 st
Antall teltplugger: 18
Ytterteltduk: Nylon
Tykkelse ytterteltduk: 40 D
Overflate ytterteltduk: Silikon
Gulvduk: Nylon
Tykkelse gulvduk: 100 D
Overflate gulvduk: Polyuretan
Innerteltduk: Nylon/Polyamid
Tykkelse innerteltduk: 40 D
Det første teltet fra Hilleberg ble solgt i 1973. Navnet på teltet var KEB og det var et åstelt for to personer. Det var sannsynligvis det første teltet noensinne som gjorde mulig å reise både inner- og ytterteltet samtidig. Dette var helt nytt på 70-tallet og siden det har Hilleberg vært ledende innen utvikling og produksjon av lettvektstelt av høy kvalitet. I mer enn 45 år har Hilleberg the Tentmaker spesialisert seg på å gjøre én ting og å gjøre det bra, nemlig å lage telt og tarper av aller høyeste kvalitet. Hillebergs telt ble unnfanget og utviklet i Nord-Sverige og tilbyr den ideelle balansen mellom lav vekt, ekstraordinær styrke og en bemerkelsesverdig komfort.

Mer fra Hilleberg

Vis alle Tunneltelt

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!