Saitaris - ID: 11211912

HillebergSaitaris

Mer info

Mer om Saitaris fra Hilleberg

Hillebergs Saitaris er et innovativt, romslig og svært sterkt selvbærende telt konstruert for å tåle de mest krevende forholdene. Hillebergs nye Saitaris passer perfekt når styrke og stabilitet er førsteprioritet. Teltet er ideelt for krevende bruk i en basecamp, spesielt i høy høyde, i utsatt terreng eller terreng over tregrensen og i arktiske miljø. Det er også et utmerket valg ved uvanlig krevende friluftsliv i utsatte og/eller svært vanskelige forhold. Saitaris passer også bra når man vil ha romslig komfort.

Ytterteltsveven i Saitaris er Kerlon 1800, stengene er på 10 mm og i kombinasjon med kuppelkonstruksjonen betyr dette at teltet er svært robust og kan takle både sterk vind og snøbelastning. Men det er fremfor alt Saitaris' konstruksjon som gjør at det skiller seg fra andre telt. Det innovative stangsystemet innebærer at to langsgående stenger som er festet i hele kanaler plassert over teltets tak, og to sidestenger i trekvartlange kanaler, legges over begge de langsgående stengene. Den nedre delen av sidestengene festes med kroker og alle fire stengene festes med samme justerbare stangstrammere som finnes i våre tunneltelt, hvilket gjør at stengene blir korrekt strammet og gir teltet optimal strukturell styrke. Dette systemet gir et ekstremt robust, uvanlig romslig kuppeltelt som uten problemer kan settes opp av én person, også i dårlig vær. Dessuten har Saitaris samme standardkonstruksjon og konstruksjon med forlenget inngangsparti som vårt tunneltelt Keron GT, hvilket gir både stor plass i forteltet samt langsgående ventilasjon i tillegg til takventilene. Spesielle festepunkter på ventilasjonsluken, teltliner på både ventilasjonsluker og ventilasjonshetter, samt flere teltliner (hvor mange festepunkter er plassert for å vikles rundt teltstengene der disse krysser hverandre), gjør at Saitaris takler de mest krevende forholdene.

Brukere

Takket være Saitaris fantastiske styrke og romslighet, har teltet uvanlig mange bruksområder. Teltets styrke og det store rommet i forhold til vekten er uvurderlig for de som trenger det perfekte teltet for basecampen, f.eks. klatrere som befinner seg på høy høyde i utilgjengelige områder og for ekspedisjoner til de mest krevende miljøene. Skiløpere og kajakkpadlere setter stor pris på Saitaris romslige interiør og inngangspartiet med god plass til utstyret. 

 

  • Nettovekt: 5,6 kg 
  • Bruttovekt: 6,6 kg 
  • Høyde innertelt: 125 cm 
  • Areal innertelt: 5,0 m2 
  • Areal inngangsparti: 2,8 m2 + 1.4 m2
  • Stenger (10 mm): 4 x 431, 1 x 287 cm
  • Plugger: 28 Y-plugger

 

Alle Hilleberg-telt leveres med yttertelt, innertelt, teltliner med linestrekkere, stenger, teltplugger, oppbevaringsposer for telt, stenger og plugger, reservestangdel med reparasjonshylse og instruksjoner.
"Nettovekt" betyr yttertelt, innertelt og teltstenger. "Bruttovekt" er teltet pakket med alt som følger med.

Egenskaper for Saitaris:
Beregnet på antall personer: 4 stk
Totalvekt: 6600 g
Vannsøyler, ytterduk: 5500 mm
Vannsøyler, gulv: 20000 mm
Dimensjon utvendig LxBxH: 525 x 230 x 135 cm
Innertelt mål: 245 x 220 x 125 cm
Mål fortelt, max (lengde x bredde x høyde): 220 x 180 x 94 cm
Mål fortelt 2 (lengde x bredde x høyde): 220 x 100 x 100 cm
Antall innganger: 2
Antall fortelt: 2
Antall teltstenger: 5 st
Antall teltplugger: 28
Ytterteltduk: Nylon
Tykkelse ytterteltduk: 40 D
Overflate ytterteltduk: Silikon
Gulvduk: Nylon
Tykkelse gulvduk: 100 D
Overflate gulvduk: Polyuretan
Innerteltduk: Nylon/Polyamid
Tykkelse innerteltduk: 40 D
Det første teltet fra Hilleberg ble solgt i 1973. Navnet på teltet var KEB og det var et åstelt for to personer. Det var sannsynligvis det første teltet noensinne som gjorde mulig å reise både inner- og ytterteltet samtidig. Dette var helt nytt på 70-tallet og siden det har Hilleberg vært ledende innen utvikling og produksjon av lettvektstelt av høy kvalitet.

Mer fra Hilleberg

Vis alle Kuppeltelt

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!