HillebergTarra

  Tarra - ID: 13311

  Mer info

  Mer om Tarra fra Hilleberg

  Tarra er et ekstremt solid og selvstendig telt som kan brukes i all slags vær.

  Tre-manns teltet og to-manns teltet Saivo og Tarra er de ultimate kuppelteltene. De er helt uslåelige til bruk på eventyr, hvor det stilles høye krav til både sikkerhet og stabilitet. Takket være det sterke Kerlon 1800 materiale, 10 mm tykke teltstengene og og det robuste designet med stor bæreevne er Saivo og Tarra i en klasse for seg selv, hva stabilitet angår. Begge modellene er ideelle for bruk over tregrensa. Siden de er både selvstående og lette å sette opp, er de også egnet for bruk hele året under mindre ekstreme forhold. De to inngangene samt teltenes statiske bæreevne gjør Saivo og Tarra spesielt godt egnet til base camp bruk for dem som ofte etterlater teltet. Saivo benyttes ofte på Sydpolen, hvor teltet innimellom venstre etterlates og får lov å stå ubeboet i flere ukers strekk..

  Hvem bruker Saivo og Tarra?

  Saivo og Tarra er begge populære som basecamp telt blant alpinister. Takket være deres rommelige og selvstående kuppeldesign er det også mange kajakroere som har stor glede av teltene. Denne gleden finnes også blant ørken- og polarekspedisjoner, hvor teltenes stabile og samtidig letthåndterlige design er en stor fordel. Denne entusiasmen deles også av folk som ofte er ute på fottur som kan komme over dårlig vær-

   

  På grunn av sin robuste konstruksjon kan Saivo og Tarra stå imot selv de aller verste stormene og motstå selv de tyngste snølassene. De fire teltstengene krysser hverandre flere steder, syv på Saivo og fem på Tarra, hvilket gir teltene er utmerket stabilitet. Dette, kombinert med et system med korte stangkanaler og kroker, gjør at teltene lett kan slås opp og ned av en enkelt person, selv om været er dårlig.

   

  *Hillebergs kuppeldesign er helt selvstående. Systemet med korte stangkanaler, stangkroker og adskillige inner- og yttertelt gjør teltene lette å slå opp og ta ned igjen. Det skal kun brukes teltpinner til å spenne ut apsisen med, som i godt vær også kan rulles helt ut til siden.

   

  *Teltet er, i kraft av sine 10 mm tykke teltstenger og sitt hardføre yttertelt i Kerlon 1800, ekstremt stabilt og pålitelig. Designet med teltstenger som krysser hverandre flere steder gir teltene en virkelig god stabilitet og bæreevne, slik at de ikke kollapser under store, tunge snødynger.

   

  *En rekke barduner er med på å sikre teltets stabilitet. Bardunene kan bindes rundt om teltstengene og stangkryssene innen fastgjørelse, hvor stabilitet vil bli økt enda mer.

   

  *Bardunene på ventilasjonsklappene gir teltet ekstra stabilitet.

   

  *Innvendig er både Saivo og Tarra rommelig takket være de nesten vertikale inngangåpningene og svakt skrånede veggene.

   

  *To praktiske og fleksible åpninger og apsisser. Bruk f.eks. den ene apsisen til oppbevaring av utstyr og den andre til matlagning.

   

  *To motstående apsiser gjør at teltene kan plasseres slik at en av inngangene alltid er i le.

   

  *Saivos teltåpninger er asymmetriske, hvilket gjør det mulig å gå inn i teltet fra siden eller forfra. Derfor vil det alltid være mulig å gå inn eller ut av telte på lesiden, slik at du unngår å slippe regn inn i teltet når det åpnes.

   

  *Ventilasjonssystemene i Saivo og Tarra fungerer uavhengig av veiforholdene. Inneteltet er laget av et både ventilert og vannavvisende materiale. I inner- såvel som ytterteltet er det plassert ventilasjonsåpninger i loftet, en i Tarra og to i Saivo. Ventilasjonsåpningene er forsynt med justerbare, snøsikre klapper som kan håndteres innefra apsisen. Separate ventilasjonsbeskyttere over loftsåpningene sørger for at hverken regn, snø o.l. trenger inn. Utover det er inngangene i innerteltet forsynt med heldekkende myggnett, og de kan lukkes med dører i samme materiale som innerteltet.

   

  Teltsteger, antall/lengde: 4 stk., 372 cm

  Antall teltpinner: 18 stk.

  Høyde, innertelt: 105 cm

  Overflate, innertelt: 2,8 m2

  Overflate, apsis: 1,3 + 1,3 m2

  Nettovekt: 3,7 kg

  Bruttovekt: 4,2 kg

   

  Nettovekt omfatter vekten av inner- og ytterteltet + stenger.

  Bruttovekt omfatter vekten av teltet + alt tilbehør.

  Egenskaper for Tarra:
  Vekt: 4.3 kg
  Beregnet på antall personer: 2 stk
  Vannsøyler, ytterduk: 5500 mm
  Vannsøyler, gulv: 20000 mm
  Dimensjon utvendig LxBxH: 430 x 150 x 115 cm
  Innertelt mål: 210 x 140 x 105 cm
  Mål fortelt, max (lengde x bredde x høyde): 140 x 110 x 92 cm
  Mål fortelt 2 (lengde x bredde x høyde): 140 x 110 x 92 cm
  Antall innganger: 2
  Antall fortelt: 2
  Antall teltstenger: 4 st
  Antall teltplugger: 18
  Ytterteltduk: Nylon
  Tykkelse ytterteltduk: 40 D
  Overflate ytterteltduk: Silikon
  Gulvduk: Nylon
  Tykkelse gulvduk: 70 D
  Overflate gulvduk: Polyuretan
  Innerteltduk: Nylon/Polyamid
  Tykkelse innerteltduk: 40 D
  The first Hilleberg tent was sold in 1973. The name of the tent was KEB and it was a two person ridge tent. It was probably the first tent ever produced that offered simultaneous pitching of the inner and outer tent. During all those years since then the Hilleberg company has been leading the development of high quality lightweight tents.

  Mer fra Hilleberg

  Vis alle Kuppeltelt

  Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!

  Sammenlign produkterSammenlign

  Toolbar example

  Klikk på -symbolet på de produktene du vil sammenligne

  Med vårt verktøy for sammenligning av produkter kan du enkelt se og sammenligne de ulike egenskapene på produktene.
  Informasjonen varierer alt etter hvilke produkter du velger, f.eks. farger, tilgjengelige størrelser, antall lommer, for, vekt, batteritid og mye mer.
  - Dette gjør det enklere for deg å finne riktig produkt!

   Ta bort valg

   Mine favoritterSe dine favoritter

   Toolbar example

   Klikk på -symbolet for å markere som favoritt

   Her finner du de seneste produktene du har markert som favoritter. Logg inn på «mine sider» for å se alle dine favoritter, under «mine favoritter».
   - Alle dine favoritter samlet på en plass!