Unna - ID: 12811

HillebergUnna

Mer info

Mer om Unna fra Hilleberg

Unna fra Hilleberg er et ultralett, romslig og helt selvbærene kuppeltelt.

Det er også fullt mulig for to personer å ligge i teltet om det skulle være nødvendig. Ved å løsne det ene hjørnet på innerteltet, kan man lage et mindre inngangsparti, samtidig som innerteltet forblir tørt selv om man går inn og ut teltet når det regner.

Unna er perfekt for turer på alle tider av året når lav vekt er høyeste prioritet og hvor terrenget og underlaget kan gjøre det vanskelig å sette opp teltet.

Unnas yttertelt er tilvirket i ultralett Kerlon 1200, som har en rivestyrke på 12 kilo, er faktisk mye sterkere enn mange andre såkalte ekspedisjonsklassifiserte vevene på markedet.

Unna er derfor et svært bra telt for bruk ovenfor tregrensen i alle værforhold, unntatt de aller mest ekstreme. Under tregrensen takler Unna all slags vær. Kuppeldesignen tåler store mengder snø, hvilket gjør teltet egnet som basecamptelt i kortere perioder. Teltets romslighet og lave vekt kommer til sin rett på turer hvor du setter opp og tar ned teltet hver dag.

 

Hvem bruker Unna?


Unna kan settes opp nesten hvor som helst, på klippehyller og smale underlag i tett vegetasjon, men selvfølgelig også på mer tilgjengelige steder. Derfor har det blitt en favoritt hos blant andre havkajakkpadlere og backpackers på langreise, alpinister, langdistansesyklister og helt vanlige friluftsmennesker. I mai 1998 realiserte Paul Olai-Olssen sin drøm om å padle gjennom Europa. På sin to år lange reise tok han seg fra hjemlandet Norge gjennom elver og kanalsystemer i Vest-Europa til middelhavskysten og videre til Hellas. Der byttet han transportmiddel fra kajakk til sykkel og syklet videre gjennom deler av Midt-Østen og siden tilbake til Norge via Øst- og Sentral-Europa. Gjennom alle klima- og værskifter, fra vått og kaldt til varmt og tørt, og på en mengde ulike teltplasser brukte Paul hele tiden sitt sterke, romslige, pålitelige, lette og helt selvbærende Unna.

 

Hvorfor velge Unna?

 

Unna er utrolig å sette opp overalt og er samtidig imponerende romslig innvendig. Den selvbærende konstruksjonen
er svært stabil og gjør teltet veldig enkelt å sette opp.

 

  • Unna er et helt frittstående firesesongstelt som bare veier 2,1 kg. Det er konstruert med stangkanaler med bare én åpning og sammensatt yttertelt og innertelt, noe som gjør det svært enkelt å sette opp.
  • Det minimale plassbehovet gjør teltet svært praktisk, uten at det går på bekostning av romsligheten inne i teltet.
  • Løsningen med to teltstenger gir godt med plass inne i teltet og gjør veggene nærmest vertikale, og det er derfor ekstra godt med plass både for deg og oppakningen.
  • Teltet kan settes opp uten en eneste teltplugg, men de 12 festepunktene gir deg godt med muligheter hvis du vil øke teltets stabilitet.
  • Du kan blant annet sette fast teltpluggfestene i alle hjørner, bruke linene på stangkanalene, samt linen og teltpluggfestene i midten på både fremre og bakre teltvegg.
  • Unnas ventilasjonssystem fungerer like bra uansett værforhold fordi innerteltet er tilvirket i et materiale som både puster og fuktavvisende og ytterteltsventilen er innebygd i den øvre delen av teltdøren.
  • Den øvre delen av innerteltdøren har et myggnettpanel som kan stenges helt med en like stor teltdukpanel og kan altså tilpasses helt etter behov ved hjelp av glidelås.
  • En separat ventilbeskyttelse på taket beskytter mot regn og snø. I fint vær kan den nedre delen av ytterteltets fram- og bakside rulles opp og festes med en innebygd hempe.

Produktinfo for Unna:

 

Høyde innertelt: 100 cm

Areal innertelt: 2,5 m²

Areal inngangsparti: 0 m²

Nettovekt: 1,9 kg

Bruttovekt: 2,1 kg

Nettovekt innbefatter innertelt, yttertelt og teltstenger.
Bruttovekt er teltet pakket med alt som følger med.

Egenskaper for Unna:
Vekt: 2.2 kg
Beregnet på antall personer: 1 stk
Vannsøyler, ytterduk: 5000 mm
Vannsøyler, gulv: 15000 mm
Dimensjon utvendig LxBxH: 240 x 120 x 110 cm
Innertelt mål: 230 x 110 x 100 cm
Antall innganger: 1
Antall fortelt: 0
Antall teltstenger: 2 st
Antall teltplugger: 12
Ytterteltduk: Nylon
Tykkelse ytterteltduk: 30 D
Overflate ytterteltduk: Silikon
Gulvduk: Nylon
Tykkelse gulvduk: 70 D
Overflate gulvduk: Polyuretan
Innerteltduk: Nylon/Polyamid
Tykkelse innerteltduk: 30 D
Det første teltet fra Hilleberg ble solgt i 1973. Navnet på teltet var KEB og det var et åstelt for to personer. Det var sannsynligvis det første teltet noensinne som gjorde mulig å reise både inner- og ytterteltet samtidig. Dette var helt nytt på 70-tallet og siden det har Hilleberg vært ledende innen utvikling og produksjon av lettvektstelt av høy kvalitet.

Mer fra Hilleberg

Vis alle Kuppeltelt

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!