Holdbarhet – slik jobber vi på Outnorth for en bedre fremtid

Som Skandinavias ledende e-handel innen outdoor har vi et ansvar for å drive virksomheten vår så holdbart vi kan. Vårt mål er å få flere til å oppholde seg utendørs og da må vi også gjøre vår del for at alle skal kunne fortsette med det. Her nedenfor finner du Outnorths første holdbarhetsrapport. Vi har, som alle firma, våre utfordringer å ta oss gjennom, men vi tar holdbarhet på stort alvor og kommer til å jobbe hardt og langsiktig for å bli et godt eksempel i bransjen. I rapporten kan du lese om hva vi har gjort så langt og om våre mål.

I holdbarhetsarbeidet vårt jobber vi med flere partnere. For kjemikalieproblemer kan vi dra mye nytte av medlemskapet vårt i Kemikaliegruppen som styres av RISE. I tillegg til at vi prøver å utdanne leverandørene våre i den Europeiske kjemikalielovstiftningen og kontrollerer at de følger den, så har vi også tatt egne initiativ der vi f.eks. er i ferd med å fase ut høyfluorerte stoffer (som kan finnes i impregneringer og skismøring) og biocider som kan finnes f.eks. i antibaktrielle behandlinger.

Når det gjelder klimaet og global oppvarming så har vi satt opp langsiktige mål for å minimere utslippene våre av drivhusgasser og på sikt skal vi bli helt klimanøytrale. Vi har tatt hjelp av de globale målene og valgt ut de som ligger nærmest vår egen virksomhet. Klimamålet er kanskje det aller viktigste av disse. Men vi ser også microplast i havet, arbeidsforhold hos våre underleverandører, kjemikalieproblemer og holdbar konsumsjon som veldig viktige spørsmål som selskapet vårt må håndtere.

Til sosiale spørsmål så tar vi mye hjelp fra vårt medlemskap i Amfori/BSCI der vi inspekterer underleverandørene våre i henhold til de felles rettningslinjene og vi hjelper farbrikkene til å forbedre arbeidsvilkårene for sine ansatte.

Vi er også, via vårt egne varemerke Urberg, medlemmer i 1%ForthePlanet og donerer ganske store summer til miljøfremmende organisasjoner der hvert år. Vi har f.eks støttet WWF og den svenske Naturskyddsföreningen. Vi er også tilknyttet til «Pälsfri butik» og har stilt krav til våre leverandører om at all merinoull skal være mulesingfri.

For at flere skal begynne å oppholde seg utendørs, så er vi også stolte over å støtte organisasjoner som Friluftsfrämjandet, Svenska Turistföreningen og Adventure Academy.

Vil du lese mer om vårt holdbarhetsarbeide, så kan du laste ner Holdbarhetsrapporten vår her.

Outnorth er en BSCI medlem og jobber kun med fabrikker granskede i henhold til BSCI standarden når vi produserer våre egne klær.
Du finner en liste over disse fabrikkene her.

Outnorth produserer en del skinnsko under varemerket Urberg. Alle skofabrikker er granskede i henhold til BSCI. De garveriene som disse skofabrikkene kjøper skinnet sitt fra er angitt her.

Blank

1% for the Planet

Et av våre egne varemerker, Urberg, er medlem av «One Percent for the Planet» - som er en internasjonal organisasjon der medlemmene bidrar med minst en prosent av sin årlige omsetning til miljømessige årsaker. Målet er å «bygge, støtte og aktivere en allianse av firma som er økonomisk engasjerte i å skap en frisk planet». I 2019 bidro vi gjennom Urberg og ga en prosent av omsetningen til svenske Natyrskyddsföreningen og WWF. For oss er det viktig å ta vare på vår vakre natur, slik at vi kan fortsette å nye den i generasjoner fremover.Blank

Svenske Naturskyddsföreningen

I 1909 grunnlas det som skulle bli Sveriges største, eldste og viktigste miljøorgnisasjon – nemlig Naturskyddsföreningen. Nå ser man tydelig at deres hundreårige arbeid har gitt resultater innenfor mange av deres viktigste arbeidsområder: klima, hav, skog, jordbruk og miljøgifter. De har f.eks. reddet pilgrimsfalken fra utrydning og hundrevis av unike skoger fra felling. I 2019 hadde Urberg og Outnorth en avstemming for hvem vi skulle gi penger til gjennom 1% for the Planet, der Naturskyddsföreningen vant.Blank

WWF

Verdens naturfond WWF er ansett som en av de største internasjonale private natur- og miljøorganisasjonene som finnes. De arbeider med prosjekt for å redde truede arter, skoger, hav og mye mer over hele verden. For å nå sine mål jobber de på politisk nivå i tillegg til ute i feltet og i tett samarbeid med andre organisasjoner samt lokalbefolkningen som bor i nærheten av utsatte områder. WWF finnes i over 100 land og Norge er intet unntak. På grunn av deres enorme arbeid verden over valgte vi å bidra med en del av vår omsetning gjennom Urberg og 1% for the Planet.


Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!