Vi flytter til Göteborg!

De siste årene har vi hatt en fantastisk vekst, både i Sverige og internasjonalt. For å kunne imøtekomme kundenes forventninger om raske og smidige leveranser også i fremtiden, trenger vi større og mer tilpassede lokaler.

Nå når vi flytter, benytter vi muligheten til å velge den mest strategiske plasseringen for virksomheten vår.

Det nye lagerlokalet, som ligger i Hisingen Logistikpark i Göteborg, vil være mer enn dobbelt så stort som vårt nåværende lager i Växjö, hele 19 000 kvadratmeter. Området er rangert som et av Sveriges beste logistikksteder, med nærhet til Nordens største havnesenter, Göteborg havn, der mange av Outnorths leveranser og transporter passerer daglig.

Blank
Blank

«Det er selvfølgelig trist at Outnorths logistikksenter ikke blir værende i Växjö. Men vi ser frem til mulighetene med vår nye logistikkstruktur i Göteborg. Vi kommer til å doble lagerarealet vårt og samtidig installere automatisering (AutoStore). Dette vil gi Outnorth ekstra kapasitet til å sikre effektive leveranser til kundene, slik at vi alltid kan holde kundeløftet vårt.»

«Samtidig vil vi ha større fleksibilitet når det gjelder leveringsalternativer for kunden, der vi vil kunne tilby et optimalisert og bredere utvalg. Vi investerer i fremtiden, og vi investerer i en fleksibel og sikker leveranse til kundene våre,» sier Henrik Søndergaard, COO for Outnorth.

Blank
Blank

I tillegg til bedre håndtering og økt kapasitet har vi også bestemt oss for å investere i solcellepaneler som skal installeres på taket på lagerlokalet. Dette er en del av vårt bærekraftsarbeid og betyr at vi vil levere fossilfri strøm med lave klimautslipp til det svenske elektrisitetssystemet.

Systemet er 254 kW, og vi forventer å kunne bruke omtrent 165 000 kWh selv og deretter videreselge om lag 52 000 kWh. Siden strømmen vi produserer med solcellepanelene ikke kan spares, har vi fått muligheten til å sende videre det vi ikke bruker til strømnettet i stedet. Håpet er at det vil kunne dekke omtrent 30 % av strømbehovet vårt. Vi kjøper den resterende delen fra Tranås Energi, som er merket med «Good Environmental Choice». Dette er såkalt «hjemmelaget strøm» som også er sertifisert av Älvräddarna.

«Lagerflyttingen vil være et stort og viktig skritt for oss i Outnorth. I Göteborg får vi optimale muligheter til ytterligere å forbedre og investere i logistikk og lager, og dermed også forbedre leveransene til alle kunder rundt om i Norden og Europa, sier Harald Ennen,» sier Harald Ennen, administrerende direktør for Outnorth.

Innflyttingen i de nye lokalene forventes å finne sted i april i år.

Blank
Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!