MSRWindPro II

  WindPro II - ID: 6637

  Basert på 1 vurdering
  Mer info

  Mer om WindPro II fra MSR

  WindPro II fra MSR er et friluftskjøkken for alle .
  Egenskaper for WindPro II:
  Materiale: Rustfritt/Messing
  Minste koketid for 1 l vann: 3.5
  Pakkemål (l x b x h): 11 x 15 x 9 cm
  Vindskjerm: Ja
  Vekt: 327 g
  Brenseltype: Gass
  Piezo Ignitor: Nei
  MSR står for Mountain Safety Research, og navnet beskriver tydelig hvilken type produkter det handler om – eventyrutstyr med høyeste sikkerhet og kvalitet. MSR ble startet av ingeniøren og fjellklatreren Larry Penberthy i Seattle i 1969 med utgangspunkt i å skape bedre og mer pålitelig utstyr. Siden den gang har MSR åpnet døren til nye og bedre eventyr.

  Mer fra MSR

  Vis alle Turkjøkken

  Karakter 5.0
  Basert på 1 vurdering
  Skriv en omtale
  Vis alle innlegg
  • Skrevet av a_aa 13-02-2015
   MSR WindPro II er en flott gassbrenner for den som tenker å gjøre noe mer enn bare å varme vann eller smelte snø. Den er ypperlig til noe mer avansert matlaging, fordi den sprer varmen godt utover en stor flate og fordi den er svært god å regulere ned slik at man kan surre/koke forsiktig uten å forkulle maten - dette er ikke bare en on/off sveiseflamme. Hvis man skal ha det beste ut av brenneren, anbefaler jeg å bruke en høy panne ca Ø20cm som "basiskokekar"- den kan brukes både til finkokkelering, og til å få maks ut av brenneren dersom man skal smelte/koke vann raskest mulig. God vidde er alfa og omega. På full guffe er det litt begrenset varmeovergang til området ca Ø6cm i senter, lengre ut derfra er det godt og varmt, og så avtar varmeovergangen gradvis fra Ø16cm og utover. Prøver man seg med en kjele med Ø12-13cm vil man trolig bli skuffet over maks effekt og smelte-/koketid, fordi mye av varmen da vil gå rett til værs på utsiden av kjelen. Vil også tro at det er få kjeler med varmeveksler rundt i bunnen som vil passe særlig bra? Uansett, med Ø20-panne har jeg ingenting å klage over verken på koketider eller evnen til surring. Med gassboksen opp ned, er effekten høyere og nedreguleringen er litt mer tricky fordi man får en tidsforsinkelse pga den flytende gassen som ligger i ledningen som må brenne seg ned først (oppregulering har derimot så og si ingen tidsforsinkelse). Greieste måten å regulere raskt ned på, er å stenge ventilen helt og vente på at gassen i ledningen er nesten brent opp (fra full guffe tar det 6-7 sekunder) og så vrir man ca 1/8 omdreining opp igjen like før brenneren slukner. Personlig synes jeg gassledningen kunne vært noen cm lengre for å gi større frihet ved plassering, men på en annen side ville det økt tidsforsinkelsen (og vekt) ytterligere. Bruker du stort sett å koke opp vann, og du sjelden gjør dette i særlig kulde, finnes det lettere, mindre og billigere løsninger til å skru på toppen av gassboksen som løser behovet veldig greit. Ønsker du derimot en brenner som funker bra når kvikksølvet kryper nedover, som unngår vind vha lav høyde og vindskjerm, som fint kan kokkeleres med og du aksepterer bittelitt ekstra vekt og volum sammenliknet med de minste, da tror jeg MSR WindPro II er blant de beste alternativene blant gassbrennerne.
  Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!

  Sammenlign produkterSammenlign

  Toolbar example

  Klikk på -symbolet på de produktene du vil sammenligne

  Med vårt verktøy for sammenligning av produkter kan du enkelt se og sammenligne de ulike egenskapene på produktene.
  Informasjonen varierer alt etter hvilke produkter du velger, f.eks. farger, tilgjengelige størrelser, antall lommer, for, vekt, batteritid og mye mer.
  - Dette gjør det enklere for deg å finne riktig produkt!

   Ta bort valg

   Mine favoritterSe dine favoritter

   Toolbar example

   Klikk på -symbolet for å markere som favoritt

   Her finner du de seneste produktene du har markert som favoritter. Logg inn på «mine sider» for å se alle dine favoritter, under «mine favoritter».
   - Alle dine favoritter samlet på en plass!