Personvernerklæring

Outnorths retningslinjer for personvern

Outnorth beskytter din personlige integritet. Disse retningslinjene for personvern forklarer deg hvordan Outnorth samler inn og bruker personopplysningene dine. De beskriver også rettighetene dine overfor oss og hvordan du kan gjøre dem gjeldende. Du kan når som helst kontakte oss dersom du har spørsmål om integritets- og personvern ved å sende en e-post til oss på info@outnorth.no

Ved å benytte deg av Outnorths tjenester godtar du våre Retningslinjer for personvern og at vi behandler personopplysningene dine. Du godtar også at Outnorth bruker elektroniske kommunikasjonskanaler for å sende informasjon til deg. Det er viktig at du leser og forstår retningslinjene for personvern før du benytter deg av tjenestene våre.
For å kunne tilby deg tjenestene våre og levere varer til deg, er vi nødt til å behandle personopplysningene dine slik som beskrevet under. Vi gjør det med størst mulig hensyn til din integritet.

Hva slags informasjon samler vi inn?

Informasjon som du gir til oss. Du kan på direkte eller indirekte måte komme til å gi oss informasjon om deg selv på flere forskjellige måter, slik som når du legger inn en bestilling, registrerer deg for nyhetsbrev, kontakter oss, når du bruker «Mine sider» eller andre tjenester hos Outnorth der du oppgir personopplysninger. Dette kan være:
  • Person- og kontaktopplysninger – navn, fødselsdato, personnummer, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer osv.

Informasjon som vi samler inn om deg. Når du benytter deg av tjenestene våre (slik som når du legger inn en bestilling eller bruker «Mine sider»), kan vi samle inn følgende informasjon:
  • Person- og kontaktopplysninger – navn, fødselsdato, personnummer, faktura- og leveringsadresse, e-postadresse, mobiltelefonnummer osv.
  • Informasjon om varer/tjenester – detaljer om de varene/tjenestene som du har kjøpt.
  • Opplysninger om historikk – din kjøpshistorikk.
  • Informasjon om hvordan du interagerer med Outnorth – hvordan du benytter deg av tjenestene våre, inkludert svartid for sider, nedlastingsfeil, hvordan du kom frem til og forlot tjenesten, så vel som leveransemeldinger når vi kontakter deg.
  • Enhetsinformasjon – f.eks. IP-adresse, språkinnstillinger, nettleserinnstillinger, tidssone, operativsystem, plattform og skjermoppløsning.

Opplysningene som du gir oss, så vel som informasjon om varene/tjenestene, er generelt sett nødvendig for å inngå et avtaleforhold med oss, mens resten av informasjonen som vi samler inn er generelt sett nødvendig for andre formål, slik som beskrevet nedenfor.

Hva gjør vi med opplysningene dine?

Vi tilbyr, utfører og forbedrer tjenestene våre. All data brukes for å kunne tilby, utføre og forbedre Outnorths tjenester og produkter. Outnorth behandler personopplysninger til følgende formål basert på følgende rettslige grunner:

Formålet med behandlingenRettslig grunnlag for behandlingen («Hvorfor er behandlingen nødvendig?»)Automatisert beslutningstagning (J/N)
For å levere varer og tjenester til degUtføre de kontraktsmessige forpliktelsene våre overfor degN
For å administrere betaling og kundeforhold, f.eks. for å oppfylle våre eventuelle forpliktelser overfor deg og for å kunne tilby deg informasjon, produkter og tjenester som du er interessert i fra oss.Utføre de kontraktsmessige forpliktelsene våre overfor degN
For kundeanalyse, administrering av Outnorths tjenester og for Outnorths interne virksomhet, inkludert feilsøking, dataanalyse, testing, forskning og for statistiske formål.Utføre de kontraktsmessige forpliktelsene våre overfor deg og andre berettigede interesserN
For å sikre at innhold presenteres effektivt for deg og enheten din.Utføre de kontraktsmessige forpliktelsene våre overfor deg og andre berettigede interesserN
For å forhindre misbruk av Outnorths tjenester, som en del av våre anstrengelser for å holde tjenestene sikreUtføre de kontraktsmessige forpliktelsene våre overfor deg og følge relevant lovgivningN
For å forbedre tjenestene våre og for generell forretningsutvikling, slik som å forbedre produktutvalget, utvikle nye funksjoner og nye forretningsmuligheter.Andre berettigede interesserN
For å følge relevant lovgivning, slik som lover om tiltak mot hvitvasking av penger og bokføringslover og kapitalkravFølge relevant lovgivningN

Kommunisere med deg. Outnorth kan også komme til å bruke dataene dine for å gi deg relevant informasjon om produkter og tjenester og for å gjennomføre undersøkelser om kundetilfredshet angående tjenestene våre (f.eks. etter at du har kontaktet Outnorths kundetjeneste) gjennom elektroniske kommunikasjonskanaler og på telefon. Dersom du ikke ønsker å motta slik kommunikasjon, må du gjerne sende en e-post til info@outnorth.no eller endre kommunikasjonsinnstillingene dine på «Mine sider».

Hvem kan vi komme til å dele opplysningene om deg med?

Vi kan komme til å overføre eller dele opplysninger om deg med utvalgte tredjeparter i henhold til følgende. Vi treffer rimelige lovmessige, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at dataene dine håndteres sikkert og med et adekvat beskyttelsesnivå ved overføring til eller deling med slike utvalgte tredjeparter.

Leverandører og underleverandører, slik som firmaer innen Logistikk- og transportselskaper som leverer varene til deg. Leverandør av CRM (kunderelasjonshåndtering), SMS-tjenesteleverandør, chatleverandør.

Myndigheter. Outnorth kan komme til å gi nødvendig informasjon til myndigheter, slik som politiet, skatteetaten eller andre myndigheter dersom vi etter loven er forpliktet til å gjøre det, eller dersom du har godtatt at vi gjør det.

Avhendelse. Outnorth kan komme til å dele opplysninger om deg til tredjeparter:
  • I de tilfellene der Outnorth selger eller kjøper drift eller ressurser, kan Outnorth komme til å gi personopplysninger om deg til en potensiell selger eller kjøper av slik drift eller slike ressurser.
  • Dersom Outnorth eller en vesentlig del av Outnorths ressurser anskaffes av en tredjepart, kan personopplysninger om Outnorths kunder komme til å bli delt med denne tredjeparten.
Dette kommer vi IKKE til å gjøre med dataene dine. Vi kommer ikke til å selge personopplysningene dine til en tredjepart dersom vi ikke har tillatelse fra deg til å gjøre det.

Hvor behandler vi personopplysningene dine?

Vi streber alltid etter å behandle dataene dine innenfor EU/EØS. Dataene kan likevel i enkelte situasjoner komme til å overføres til, og behandles i, land utenfor EU/EØS av et selskap innen Outnorth-konsernet eller av en annen leverandør eller underleverandør. Siden Outnorth er fast besluttet på alltid å beskytte dataene dine, kommer Outnorth til å treffe rimelige lovmessige, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at dataene dine håndteres på en sikker måte og med et adekvat beskyttelsesnivå som er på høyde med det beskyttelsesnivået som tilbys innenfor EU/EØS.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer dataene dine så lenge du er kunde og deretter i 36 måneder for analyse og kommunikasjon, og så lenge det kreves i samsvar med lovbestemte lagringstider. Når vi lagrer dataene dine for andre formål enn for kontraktsmessige forpliktelser, f.eks. for å oppfylle krav om bokføring, lagrer vi dataene kun så lenge som det er nødvendig og/eller som loven fastsetter for det relevante formålet.

Dine rettigheter til tilgang, rettelse og sletting

  • Rett til å få tilgang til dataene dine. Du har rett til å be om en kopi av de opplysningene som du ønsker å vite om, og du har rett til å kunne bekrefte de opplysningene vi har om deg. Det er gratis å be om en kopi.
  • Rett til rettelse. Du har rett til å korrigere feilaktige eller ufullstendige opplysninger om deg selv.
  • Rett til å bli slettet. Du har rett til å be om sletting av personopplysningene dine for de tilfellene der dataene ikke lenger er nødvendige for det formålet de ble innsamlet for. Outnorth kan likevel ha lovpålagte forpliktelser som hindrer oss i å slette deler av dataene dine umiddelbart. Disse forpliktelsene kommer fra bokførings- og skattelovgivning, men også fra lover om forbrukerrettigheter. Det vi da gjør, er å blokkere de dataene som vi er forpliktet til å lagre, fra å kunne brukes til andre formål enn å oppfylle slike lovpålagte forpliktelser.

Hvordan er det med informasjonskapsler og lignende?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og lignende sporing for å kunne levere en skreddersydd opplevelse. For mer informasjon om hvordan Outnorth bruker informasjonskapsler og lignende, se https://www.outnorth.no/salgsbetingelser#personvern.

Kontakt oss

Outnorth AB er registrert hos Bolagsverket med organisasjonsnummer 556709-7349, og har hovedkontor på Borgmästaregatan 5, 39235 Kalmar.
Kundetjenestespesialistene våre tar mer enn gjerne imot spørsmål fra deg om personvern og personopplysninger. Du kan alltid nå Outnorths kundetjenestespesialister på info@outnorth.no.
Outnorth AB er personopplysningsansvarlig (controller) for behandlingen av personopplysningene dine i samsvar med det ovennevnte. Outnorth AB følger svensk personvernlovgivning.
Besøk www.outnorth.no for mer informasjon om Outnorth.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!

Sammenlign produkterSammenlign

Toolbar example

Klikk på -symbolet på de produktene du vil sammenligne

Med vårt verktøy for sammenligning av produkter kan du enkelt se og sammenligne de ulike egenskapene på produktene.
Informasjonen varierer alt etter hvilke produkter du velger, f.eks. farger, tilgjengelige størrelser, antall lommer, for, vekt, batteritid og mye mer.
- Dette gjør det enklere for deg å finne riktig produkt!

    Ta bort valg

    Mine favoritterSe dine favoritter

    Toolbar example

    Klikk på -symbolet for å markere som favoritt

    Her finner du de seneste produktene du har markert som favoritter. Logg inn på «mine sider» for å se alle dine favoritter, under «mine favoritter».
    - Alle dine favoritter samlet på en plass!