Forlenget åpent kjøp frem til den 05. januar 2024

Tursko

(93 varer)

Med et par gode sko eller støvler laget for å gå på tur, tar du deg langt uten at føttene blir trøtte med det første. Hvilke sko som er best avhenger av hvor og når du skal på tur. Det som i alle fall er sikkert, er at du kommer til å finne et par gode tursko eller fjellstøvler her uansett om du skal vandre i fjellet, Australia eller i Alpene.

Vi har et stort utvalg av sko og støvler for store og små føtter – til dame, herre og barn, for varme sommerdager i skogen og for kjøligere fjellturer. Blant utvalget finner du fjellstøvler og tursko fra blant annet Haglöfs, Salomon og Lundhags.

Rett sko til rett aktivitet

Hvis du skal ut på tur og må velge mellom sko eller støvler, finnes det enkelte ting du må ta i betraktning. Hva du selv trives i er selvfølgelig en av disse, men det viktigste er hvor du skal på tur, hvilket underlag som forventes der og hvilken årstid det er.

Velg en lettere tursko hvis du ikke skal gå så langt eller hvis terrenget ikke er så vanskelig. For lengre turer, og framfor alt når terrenget blir vanskeligere, er et par solide fjellstøvler å foretrekke. Hvis du skal gå langt, kan du mest sannsynlig regne med skiftende underlag og vær noe som stiller høyere krav til hva du har på føttene. Dette er et par ordentlig gode fjellstøvler laget for å takle.

Hold føttene tørre hele turen

Å ha tørre føtter er også svært viktig for føttenes velbefinnende. Gode sko er aller viktigst på fjellturen, men uten riktige sokker kan turen bli kortere enn planlagt. Hvis du ikke jukser med sokkene får du også mer ut av skoene, samt minsker risikoen for problemer med føttene. Med to lag sokker minsker du friksjonen mellom fot og sko, som i sin tur minsker risiko for gnagsår.

Vedlikehold av tursko

Man skal alltid følge produsentens anvisninger, men her kommer en del allmenne gode råd for hvordan du vedlikeholder fjellskoene og turskoene dine:

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!