Løpesko

(660 varer)

Du bestemmer deg for å begynne jogge, og begynner å se deg rundt etter gode løpesko. Etter et raskt søk på nettet, innser du at det finnes et enormt utvalg av løpesko, og du klør deg litt i hodet og tenker: Hva trenger jeg for å løpe komfortabelt og ikke risikere skade? Løpeskoene du finner her, har alle mulige tekniske funksjoner. Den ene overgår den andre når det gjelder stabilitet og demping. Hvilke sko som passer for deg, er et spørsmål om løpesteg, men også om smak og behag. Her hos Outnorth har vi et stort utvalg av forskjellige typer løpesko fra produsenter som Salomon, New Balance, Fivefingers og Adidas.

Her følger litt enkel informasjon om de tre større typene av løpesko som litt hjelp på veien.

Nøytrale løpesko

Nøytrale løpesko er utformet for løpere med en høyere bue, effektiv fot-biomekanikk og en generelt lettere kroppsbygning. Disse skoene er ofte lettere enn andre modeller, og har mye tynnere komponenter som er designet for å stabilisere foten og buen i løpesteget.

Stabile løpesko

Stabile løpesko har vanligvis noen form av struktur for å støtte foten, ankelen og buen når man springer for å hindre overpronasjon eller den overdrevne diagonale rullingen innover av ankelen. Overpronasjon er i allmenhet koblet til enkelte løpeskader, og en stabil løpesko reduserer risikoen for skader.

Løpesko med maksimal demping

Disse løpeskoene er laget for tyngre løpere som trenger maksimal demping og stabilisering av ankelen. Disse skoene er ofte dyrere på grunn av de materialene som brukes, men kommer til å stabilisere foten ekstra i løpesteget i tilfelle pronasjon er et problem for deg.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!