Minimalistiske Løpesko

(7 varer)

En minimalistisk løpesko er lettere, smidigere og mindre enn en klassisk løpesko. Den øker frihetsfølelsen og gir deg en så nær kontakt med underlaget som mulig. Med minimalistiske løpesko eller såkalte barfotsko, kommer du nærmere følelsen av å løpe barfot, men med beskyttelse på beina.

I utvalget vårt av sko finner du minimalistiske løpesko fra blant annet Merrell, Fivefingers og Icebug.

Forskjellen mellom minimalistiske og klassiske løpesko

Om du løper på hardere underlag kan forskjellen mellom en vanlig og minimalistisk sko være ganske stor. Ettersom størrelse og føyelighet er høyere prioritert enn støtdempning i en minimalistisk sko, blir følelsen og påvirkningen på foten annerledes. Siden skoene er såpass små og nære foten, styrer de ikke steget i like stor grad som en vanlig sko gjør. Steget flyttes naturlig lengre frem med minimalistiske sko, og havner derfor nærmere steget til en eliteløper.

Begynn forsiktig med nye typer løpesko

Vær forsiktig de første gangene du springer med et par barfot-sko eller andre typer minimalistiske løpesko. Kjenn hvordan føttene dine reagerer. Som med alt annet må foten tilpasse seg for å ikke blir overanstrengt, ettersom den aktiverer andre typer muskler som vanligvis ikke trengs når du bruker vanlige løpesko.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!