Trailsko

(245 varer)

Terrengløping innebærer løping ute i skog og mark, noe som krever slitesterke sko som tåler å bli skitne. I forhold til vanlige løpesko, har terrengsko høyere krav på holdbarhet og grep. Hos oss hos Outnorth finner du gode terrengsko for dame og herre fra produsenter som Salomon, Icebug, New Balance og Adidas.

Viktig å tenke på ved terrengløping og valg av sko

Når du springer i tøft eller ujevnt terreng, er passformen ekstra viktig, slik at du ikke tråkker over og i verste fall vrikker foten. Om du springer i tøft terreng er et godt grep en viktig egenskap for skoene du velger, noe som er en høy prioritet på de fleste terrengsko. Ved svært ujevnt underlag kan lettere sko være bedre, ettersom høye steg kan bli anstrengende og slitsomt.

Mange terrengsko er vannavvisende, for eksempel sko som er laget av Gore-Tex. Det er viktig at skoene tømmes for vann om de først har blitt våte, noe som man tross alt må regne med ved terrengløp. Valg av strømper er også å tenke på ved terrengløp. Her er strømper som tørker raskt å foretrekke, ellers øker risikoen for gnagsår. Vi har et godt sortiment av strømper som passer til løping, så ikke glem å ta en titt på disse også.

Dette skiller terrengsko fra vanlige løpesko

En terrengsko har generelt lavere profil og dropp enn vanlige løpesko. Det betyr mindre nivåforskjell mellom hæl og tå. På denne måten blir kontakten med underlaget nærmere, og risikoen for å vrikke foten mindre. Dette innebærer mindre demping, noe som kompenseres av at terrengløping oftest foregår på mykere underlag.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!