Tursko

(358 varer)

Ut på tur med gode tursko

Er du glad i å gå på turer? Enten det er snakk om treningsturer i nærområdet ditt, eller deilige skogsturer på gode dager, så er det viktig at du har på deg noen gode tursko. Her i Norge er vi velsignet med en fantastisk natur - men det kan være krevende terreng, og det kan slite på føttene når vi går langt. Og det er derfor lurt å være litt ekstra bevisst på hva slags sko man har på seg i forskjellige situasjoner.

Her på denne siden har vi derfor samlet sammen alle våre tursko og hikingsko på én og samme side, sånn at det skal være enkelt for deg å finne frem til akkurat de turskoene som passer dine føtter og dine behov aller best. Sjekk ut utvalget i dag, og bestill hjem dine nye favorittsko allerede nå.

Hva er tursko?

Det kan være lett å bli forvirret av det store utvalget som finnes der ute av turutstyr på markedet. For selv om vi nordmenn er så heldige å ha naturen så tilgjengelig, så er det sånn at opplevelsen av turene våre blir enda bedre av å ha det rette utstyret, enten det er snakk om tursko, ryggsekker eller de rette klærne.

Og skoene er viktige. Hvem har vel ikke opplevd vonde hæler, gnagsår og ømme føtter etter en dag ute. Men mye av dette kan forhindres dersom man har et par gode tursko. Men hva er egentlig tursko? Og i hvilke situasjoner bruker man tursko?

Generelt sett så skiller man mellom tursko, hikingsko og fjellsko. Tursko og hikingsko er det du vil finne på denne siden til både dame, herre og barn. De tradisjonelle turskoene er gjerne lave og lette i vekt. De egner seg best til bruk i lett terreng dersom du for eksempel skal gå på skogsveier, i skog og langs stier i tørt terreng.

Tursko egner seg fint både til bruk på asfalt og i skogen, da de gjerne har en litt hardere gummisåle, så du kan fint bruke de til både powerwalks og på skogsturer i godt vær. Hikingsko er for deg som ønsker noen litt mer robuste tursko. De er gjerne halvhøye for å gi litt mer støtte over anklene, og de er gjerne litt bedre egnet til vann, gjørme og barnåler som har en tendens til å lure seg opp i skoene.

Hva er forskjellen på tursko og fjellsko?

Det er mange som tenker at tursko og fjellsko er det samme, og at man kan bruke de om hverandre. Men sånn er det faktisk ikke. Tursko er egnet til lettere turer. Du kan fint bruke et par gode tursko eller hikingsko dersom du skal ta en dagstur på fjellet i godt vær, men du skal da også være obs på at lave tursko er lettere å tråkke over i.

Fjellsko derimot er mye mer robuste mot både ulendt terreng, vær og vind. Det er derfor fjellsko du skal gå for dersom du skal på tur i flere dager, eller om været kan være skiftende.

Hvordan velge gode tursko?

Det er noen ting som det kan være lurt å tenke over når du skal velge deg noen gode tursko, og nedenfor har vi derfor samlet sammen noen av de tingene du bør gjøre deg opp noen tanker om før du kjøper dine nye tursko:

Hvis du gjør deg opp noen tanker om dette vil det være enklere for deg å ta et godt valg når du skal kjøpe nye tursko. Her hos Outnorth.no kan du finne et stort utvalg av tursko på nett, sånn at det er enkelt for deg å finne akkurat de rette skoene til ditt behov.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!