Kittel 1,5 - ID: 642513-UL

TrangiaKittel 1,5

Mer info

Mer om Kittel 1,5 fra Trangia

Trangia kjel til kjøkken 25 er en reservekjel til kjøkken i Trangias 25-serie. Finnes som indre eller ytre kjel i ultralett aluminium, hardanodisert aluminium eller med non-stick-behandling.

Ultralett aluminium: Aluminium er et lettvektsmateriale med god varmeledningsevne. Aluminiumskjøkken sprer varmen raskt og jevnt, noe som betyr at maten ikke brenner seg fast i midten av stekepannen. En hard overflate gjør også at kjøkkenet motstår riper og slitasje på en utmerket måte. Ultralight aluminium er 50 % sterkere enn vanlig aluminium, noe som innebærer at tynnere materialer kan brukes, og dette gir et lettere kjøkken.

 

Hardanodisert aluminium: Hardanodisering er en overflatebehandling som gjør stormkjøkken motstandskraftige mot riper og slitasje. Det motvirker også korrosjon. Overflatebehandlingen gjør også at kjøkkenet blir lettere å gjøre rent sammenliknet med et kjøkken som ikke er hardanodisert. Disse gode egenskapene gjør at materialet erstatter både titan og Duossal i kjøkken.

 

Non-stick: Non-stick er et belegg som gir en perfekt overflate for steking og som krever mindre eller ikke noe matfett i det hele tatt. Det letter også oppvasken ettersom ingenting setter seg fast. Non-stick er noe mer ømtålig mot riper og slitasje. Derfor bør man bare bruke plast- og treredskap. Belegget har høy varmebestandighet og lav friksjon og ble opprinnelig utviklet av NASA. Passer til den som vil pakke lett, spise lett og vaske opp lett. 

Egenskaper for Kittel 1,5:
Volum: 1.5 L
Materiale: Aluminium
Bærekraft: Inneholder resirkulerte materialer
Trangia ble grunnlagt i 1925 av John E. Johnsson og svigerfaren hans. John var en mann med stor lidenskap for teknikk og design, noe som vises i de første husholdningsbeholderne av aluminium som Trangia produserte. Da antallet feriedager økte for svenske arbeidere på 1930-tallet, økte etterspørselen av campingutstyr. Det var da Trangia bestemte seg for å spesialisere seg på utviklingen av matlagningsprodukter spesielt for camping. I dag produseres Trangiakjøkkenet fremdeles i Sverige, i samme by der virksomheten startet for 90 år siden.

Mer fra Trangia

Vis alle Gryter & Stekepanner

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!