Kompass

(20 varer)

Er du glad i å gå på tur? Da er det viktig å ha turutstyret i orden. En del av dette kan være å investere i et godt kompass, sånn at du er ekstra godt forberedt på turen. Det er nemlig utrolig praktisk, og ofte helt nødvendig, å ha med seg et kompass når man er ute på tur. Vi har naturligvis fått en stor utvikling med telefoner og GPS de siste årene, men det er ikke alle steder som har dekning for dette, og det er heller ikke alltid du har strøm - og det er utrolig viktig at man har utstyret som gjør at man finner frem selv uten disse hjelpemidlene.

Her på denne siden kan du finne et stort utvalg av kompass på nett. Her kan du derfor velge og vrake i ulike modeller, og kjøpe kompasset som passer aller best for deg.

Hva er et kompass?

Er du usikker på hva et kompass egentlig er, og hvorfor du bør gå til innkjøp av dette? Og vet du egentlig hvordan et kompass fungerer? Det er nemlig ikke alle som vet dette - men det er utrolig viktig å lære seg å bruke et kompass når man er ute på tur. Dette vil nemlig gjøre det mye enklere for deg å finne veien frem.

For et kompass er nemlig akkurat det. Det er et utrolig praktisk og anvendelig hjelpemiddel for navigasjon når man er ute på tur. Det finnes flere forskjellige typer kompass, men som regel består et kompass av en enkel magnetisk nål som roterer helt fritt rundt en akse. Den ene enden av denne nålen vil alltid peke mot nord-magnetiske Sydpolen, og den andre enden av nålen vil peke mot sør-magnetiske Nordpolen. Rundt nålen vil du se at det er en gradert ring som bestemmer andre retninger.

Som sagt så finnes det en lang rekke forskjellige kompass, og det er derfor viktig at du velger deg ut den typen eller modellen som passer deg aller best. Den aller vanligste typen for kompass er den typen som brukes på en fjelltur eller når du er ute å plukker bær eller sopp - og da bruker du kompasset ditt som et orienteringskompass.

De aller fleste kompass er også laget av en gjennomsiktig plastplate i fronten, hvor du kan se retningspilen gjennom. I tillegg har et kompass også et dreibart kompasshus som viser nordlig retning. Når du bruker kompasset ditt så skal du helt enkelt dreie kompasshuset til valgt kurs som du har sett deg ut på kartet. Og når nord-pilen på nålen sentreres over kompasshusets nordlige markering, så viser kompassets retningspil den regningen du skal gå til for å komme til den valgte destinasjonen.

Kompass for fjellturer og orientering

For den som liker å gå i skogen eller i fjellet, kan det være praktisk å ha med seg et kompass, og for en person som driver med orientering er kompasset et absolutt must. Ved hjelp av et godt kompass kan du raskt og enkelt navigere ved at kompasset gir deg et riktig og klart overblikk over himmelretningene. Når du vet himmelretningene, kan du enkelt orientere kartet i riktig retning.

Bestill ditt nye kompass på nett

Et kompass er et selvsagt verktøy for en person som elsker å være ute i naturen, uansett om man går i fjellet, plukker sopp eller løper orientering. Vi på Outnorth har derfor tatt inn noen av de absolutt beste kompassene på markedet fra ledende produsenter, i en rekke ulike modeller. Vi tilbyr blant annet håndleddkompass og tommelkompass som du raskt og enkelt kan bestille på nett.

I tillegg til våre kompasser kan du også finne alt annet du måtte trenge til turen din her hos oss også. Kanskje du er på jakt etter et nytt telt? Eller kanskje du mat eller noen smarte matredskaper til turen? Dette og mye mer kan du enkelt bestille hos oss.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!