Turstaver

(75 varer)

Turstaver, eller trekkingstaver som de også kalles, har blitt et svært vanlig syn i turløyper og i skogen. De gir god støtte ved lange turer og sparer ryggen for en del belastning ved å fordele trykket fra ryggen ut til armene. De er også gode til bruk i nedoverbakke, da de beskytter knærne fra altfor stor belastning, i tillegg til å gi deg bedre balanse slik at du ikke ramler. Her har vi samlet en rekke forskjellige turstaver i en mengde ulike modeller fra noen av de ledende aktørene på markedet, slik som Helinox, Black Diamond, MSR og Urberg.

Finn riktig lengde

For å få så mye som mulig ut av turstavene dine, er det viktig at du stiller inn stavene på riktig lengde. De fleste av turstavene som du finner hos oss kan justeres på lengden for at de skal passe optimalt for hvert enkelt individ. Staven har riktig lengde når den hviler lett på bakken og albuen din er i nitti graders vinkel når du holder i håndtaket. Når du har funnet riktig lengde på staven, kan du bruke den for å stille inn lengden på den andre siden slik at du er sikker på at de har samme lengde.

Aluminium- eller karbonfiberstaver

Spørsmålet om aluminium eller karbonfiber er stadig aktuelt, ikke bare når det kommer til turstaver, men også når det gjelder sykler, stativ med mer. Til syvende og sist er det et spørsmål om smak og behag. Aluminiumstavene veier noe mer enn karbonfiberstavene, men kompenserer dette ved å gi et mer stabilt og holdbart inntrykk. Karbonfiberstavene koster noe mer, men er lettere og noe mer spenstige enn aluminiumstavene.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!