Ryggsekker

(1572 varer)

En god ryggsekk passer til akkurat den sammenhengen den skal brukes til. Det gjelder både størrelsen, materialvalget og bæreselens plassering og bredde. Se det store utvalget av ryggsekker her på siden og bestill fra Outnorth i dag! Vi tilbyr også 30 dagers returrett.

En god ryggsekk er designet både til den som skal bære den og til det formålet du vil bruke den til. Du trenger den kanskje til skogsturen, løperunden eller familieutflukten? Uansett hvilken aktivitet du holder på med, så er det viktig å huske at ryggsekken skal være lett å pakke og at alt det nødvendige får plass i ryggsekken og ikke må spennes fast på utsiden.

Samtidig er det viktig at ryggsekken fordeler vekten jevnt over skuldre og hofter. Det gjør det mulig å bære den lenge uten at det gnager eller at man får unødvendig slitasje på kroppen.

Her gjør ryggsekken en forskjell

Velger du den rette ryggsekken til formålet, da får du:

Hvilken ryggsekk skal jeg velge?

Det første du skal ta stilling til når du skal velge en ryggsekk er hva du skal bruke den til.

Pendler-ryggsekken

Skal du bruke ryggsekken når du pendler frem og tilbake til jobben med tog eller andre former for offentlige transportmidler, så bør den ikke være alt for stor. Den skal kun ha plass til det du tar med deg frem og tilbake til jobben, og kanskje et par mindre innkjøp på veien. Skal du for eksempel ta med deg din bærbare data, så er det en god idé at den har et spesielt fôret og trygt rom til den.

Sykler eller går du til jobb, så er plassen veldig viktig. Men det er minst like viktig at ryggsekken er vanntett, slik at du ikke ødelegger ting som datamaskinen eller andre ting i ryggsekken på veien frem og tilbake til jobb.

Tursekker

Skal du på tur i skog og mark, så er det første du skal overveie når du velger en tursekk hvorvidt om du skal overnatte på turen eller ikke. Skal du bare ut på en dagstur, så krever ikke det i nærheten av så stor ryggsekk som om du skal være borte i flere dager.

Ryggsekken til dagsturen skal derimot fortsatt ha plass til det mest nødvendige, som f.eks. regnoverdrag til plutselige regnskurer, et par ekstra strømper kanskje, en kikkert og alt annet som du kanskje trenger på veien. Skal du avslutte turen med et godt måltid i det fri, så kan et par utvendige stropper til f.eks. en liten campingstol og noen kokekar også være smart løsning.

Skal du derimot overnatte ute og kanskje være borte i flere dager, så må ryggsekkens kapasitet være mye større. For nå skal du pakke med deg klær til hele turen, mat til flere dager og så må du naturligvis også ha mulighet til å feste telt, sovepose og kokekar fast på ryggsekken.

Fiske- og jaktrygsekker

Ryggsekker til jakt og fiske skal naturligvis ha plass til alt jakt- og fiskeutstyret ditt, samt alt det praktiske tilbehøret som gir deg en bedre opplevelse med hobbyen din.Du velger kanskje en praktisk ryggsekk men en liten innebygget stol eller plass til at du kan ha en sammenleggbar krakk hengende på ryggsekken.

Barneryggsekker

Speiderleir eller sommerleir? En praktisk skolesekk? Barn trenger også gode sekker som er skreddersydd for dem og deres aktiviteter. De kan ikke bære like tungt som voksne (så klart) og derfor er det spesielt viktig at barnesekken har rett størrelse og ikke blir for tung.

Noen merker har ryggsekker som er spesielt tilpasset for barn, med justerbare stropper til rygger og skuldre som vokser. Men det er lurt å ikke kjøpe en alt for stor ryggsekk, siden at en ryggsekk til å «vokse i» kan føre til både irritasjon og dårlig vektfordeling.

Stilige og praktiske ryggsekker

Barske forhold og lange turer stiller høye krav til både form og funksjon. En funksjonell ryggsekk gjør bagasjen lett tilgjengelig og gir bæreren stor bevegelsesfrihet. Om ryggen brukes i et varmt klima eller under aktiviteter som gjør at man svetter mye, så bør den gi huden mulighet til å puste. Det finnes mange forskjellige løsninger på dette, som for eksempel innebygde paneler eller et luftig nett.

For å fordele ryggsekkens vekt på best mulig måte, så er det viktig at skulderstroppene stopper i nærheten av skuldrene og den øverste delen av ryggen, uten å sitte for stramt. Dette forhindrer at ryggsekkens innhold havner for langt fra kroppen, slik at du dras bakover.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!