Solcellelader

(30 varer)

Bare fordi man er et friluftsmenneske, trenger man ikke å unngå all teknologi. En god GPS har lenge vær en del av utstyret for mange på turstiene. I dag ser vi at man unngår de dyre GPS-ene i større grad, og bruker mobilen istedenfor. En mobil har ikke samme batterikapasitet til lengre bruk for navigering, men har en rekke imponerende apper. Det er her Solcellelader og batteripakke kommer inn.

Solcellelader eller Batteripakke

I mange tilfeller kan det være bedre med et eksternt batteri som lades opp i hjemmet eller gjennom et solpanel. Et eksternt batteri har omtrent samme størrelse som smarttelefonen din, gir ca. fire til fem fulle ladninger av smarttelefonen igjen. De fungerer når som helst på dagen (ikke bare når solen skinner), og er oftest mye billigere, men keitete og tunge. Om du kommer til å være uten strøm i løpet av fire dager eller mer, kommer en solcellelader mest sannsynlig til å gi deg mer. Med for de første helgeturene kan et eksternt batteri være det logiske valget. Den ultimate løsningen kan være å sette sammen et panel med et eksternt batteri. Alt handler om hva du trenger strøm til, og hvor lenge du kommer til å være uten vegguttak.

Solcelleladerens effekt

Et 4 eller 5-wattspanel fungerer godt for små håndholdte enheter, slik som en enklere mobil eller mp3-spiller. Men mange smarttelefoner som iPhone (spesielt de nyeste modellene), er ekstremt strømkrevende. De krever nesten like mye som en iPad eller nettbrett. Generelt trenger du minst et 7-wattspanel for å være sikker på at du kan lade de fleste smarttelefoner.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!