Kikkert

(89 varer)
Blank

Anbefalt

Urberg
10x50 SPB Green
 

Kikkerter – perfekte til jakt, fugletitting og bruk i mørket!

En god kikkert kan gjøre stor forskjell når du vil tett på dyrene i skogen eller ønsker å se nærmere på naturen der ute i horisonten. Her hos Outnorth.no har vi et stort utvalg med kikkerter som er designet for jakt, fugletitting og til bruk i mørket fra kjente merker som Silva og Bushnell. Kjøp kikkerten din hos Outnorth.no – vi har markedets beste priser!

Her gjør en god kikkert stor forskjell

Du har helt sikkert bruk for en ny kikkert hvis du:
  • Ønsker å se nærmere på naturens ville dyr, uten å skremme dem vekk
  • Ikke vil la mørket gå utover synet når natten faller på
  • Er på utkikk etter en lett kikkert som du kan ha med deg på tur, reise m.m.
  • Vil forbedre prestasjonene dine når du går på jakt – se byttet fra lang avstand!

Finn en kikkert som passer deg!

Ditt valg av kikkert avhenger i høy grad av hvordan du har tenkt å bruke den. Det er imidlertid flere ting du bør være spesielt oppmerksom på når du er på jakt etter en ny kikkert. Det gjelder blant annet:
  • Forstørrelsesgraden: Hvor mye skal kikkerten forstørre det du vender blikket mot?
  • Lysstyrke: Hvor lyssterk skal kikkerten din være? Skal den brukes ved daggry eller midt på dagen?
  • Fuktbestandighet: Skal du ha kikkerten med deg ut i regnet? Da er det lurt å velge en kikkert som tåler vann og fukt over lengre perioder.
  • Vekt: En kikkert som føles tung og klossete blir ofte liggende hjemme uten å være god for noe.
I tillegg til disse punktene, så er det selvsagt også viktig å holde et øye med prisen. Hos Outnorth.no finner du kikkerter i alle prisklasser. Det er derimot ikke sikkert at den dyreste kikkerten vi har er den beste for akkurat deg. Kvalitetsforskjellene er i bunn og grunn det som får prisene til å stige. Kan du nøye deg med en kikkert som har en lav lysstyrke og forstørrelsegrad, så kan du uten problem gå for en av våre billigere kvalitetsmodeller.

Samme om du er en førstegangskjøper eller en erfaren fugletitter, så kan du være sikker på at du finner en kikkert som passer dine behov - og ikke minst lommeboka - hos oss!

Forstørrelsegrad og lysstyrke – hvor langt og hvor mye skal du kunne se?

Uansett om du foretrekker en minikikkert som du kan ta med i ryggsekken din eller er på let etter en tyngre kikkert, så er det to tall du bare ikke kommer utenom – kikkertens forstørrelsesfaktor og objektivets diameter. Det er nemlig disse to faktorene som avgjør hvor langt og godt du kan se når du tar kikkerten opp til øynene. Objektivets forstørrelsesfaktor og diameter står som regel på kikkerten – f.eks. 10x42.

Det betyr at:
  • Kikkerten forstørrer synet ditt med en faktor på 10 – du kommer altså 10 ganger tettere på det du ser.
  • Kikkertens objektiv har en diameter på 42 mm – jo større diameter, desto høyere lysinntak.
De fleste tror nok at det handler om å finne en kikkert med de høyeste mulige tallene. Det er derimot ikke alltid en fordel – tvert imot faktisk! En høy forstørrelsesfaktor kan f.eks. være med på å gi deg et uskarpt bilde om du rister en smule på hendene dine eller puster tungt etter en lang gåtur.

Det er derimot verdt å påpeke at lysopplevelsen din også avhenger av kikkertens glass, sliping og belegg. Velger du en kikkert med høy forstørrelsesfaktor vil du samtidig oppleve at det kommer mindre lys gjennom kikkerten. De aller fleste brukere hadde nok vært fornøyde med en kikkert på 8x42 eller 10x42. Kjøper du en billigere modell kan du derimot heller gå for en minikikkert med 8x30/32. På denne måten kan du være sikker på at du får nok lys gjennom linsen.

Bruk og behov – velg kikkerten din med omhu!

Fugletittere har som regel ikke bruk for samme lysstyrke som jegere. For selv om jegeren setter pris på nattsynet sitt når han jakter ved daggry, så kommer nok fugletitteren sannsynligvis sette mer pris på en kikkert med flotte fargedetaljer og forstørrelsegrad.

Brukeropplevelsen din er også avhengig av kikkertens vekt. Skal du vandre i fjell eller ha kikkerten hengende rundt halsen i flere timer, så bør du som regel gjøre et lite kompromiss på lysstyrken og kjøpe en lettere kikkert.

Har du tenkt å ta med deg kikkerten på sjøen eller opp i et utkikkstårn, så kan det være en veldig god idé å velge en tyngre modell med høy forstørrelsesgrad. For så snart kikkerten står på et stativ eller du har støtte til albuene, så kommer du til å få en helt fantastisk bildeopplevelse og fullt utbytte av kikkertens mekanikk.

Bruk av kikkerter i våte og fuktige områder

Om du skal bruke eller oppbevare kikkerten i veldig fuktige og regnfulle miljøer, så bør du garantert investere i en vanntett kikkert som er fylt med nitrogen. Vanlige kikkerter er nemlig veldig overfølsomme for fukt. Kikkertene med nitrogen kan tåle vanntrykk helt ned til omtrent 3 meters dyp, uten at mekanikken eller optikken tar skade av det. Du trenger derfor ikke bekymre deg for regn eller tropisk fuktighet når du drar frem den spesialdesignede kikkerten din på et av dine mange eventyr.

Kikkerter som egner seg godt til de som bruker briller

Enhver kikkert må stilles inn og justeres slik at den passer brukeren – briller eller ei. Bruker du briller kan det imidlertid være en veldig god idé å velge en kikkert med høy utgangspupill. Utgangspupillen har nemlig stor betydelse for hvor lett det er å fange blikket i kikkerten og det forteller noe om hvor stort hullet du ser gjennom er. Når du vil beregne kikkertens utgangspupill skal du dele objektets diameter med forstørrelsesfaktoren. En kikkert med 10x42 har dermed en utgangspupill på 4,2 mm. Jo større utgangspupillen er, desto lettere er det å justere den – særlig for brillebrukere som ikke kjenner kikkerten når de setter den opp til øynene. De fleste brukere – med og uten briller – kan derimot klare seg helt fint med en utgangspupill helt ned til 2,5 mm.

Slik vedlikeholder du kikkerten din

En kikkert kan fort bli en større investering enn man hadde tenkt seg. Det er derfor viktig at du passer godt på den, slik at du kan bruke den i mange år fremover. Du bør for eksempel gjøre det til en vane at du pusser linsene hver gang etter bruk. Det enkleste å bruke til det er en pusseklut eller en såkalt rengjøringsserviett. Har du fått fettavtrykk kan det derimot være en god idé å bruke lett fuktet klut og et par dråper alkohol. På denne måten unngår du å dra fettet ut over hele linsen. Det er dessuten også viktig at du alltid oppbevarer kikkerten din på et tørt og kjølig sted. Du kan nemlig risikere at du skader linsene om du utsetter kikkerten din for store temperaturforandringer.

Kikkerter til barn og voksne – jegere og fugletittere!

Når du har fått styr på hvor, når og hvordan du vil bruke kikkerten din, så må du bare komme frem til et budsjett du er komfortabel med også. Deretter er det ikke lenge før du kan dra ut i naturen og gjøre det du liker best – jakte, fugletitting eller bare se på naturen og de ville dyrene!

Rull opp på siden og finn den kikkerten som passer perfekt til deg og dine behov. Bestill den hos Outnorth.no – hos oss får du alltid gratis bytte og 30 dagers returrett!

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!