Klatreseler

(50 varer)

Når man klatrer er utstyret veldig viktig. For det første er det uhyre viktig at man har utstyr som er sikkert, da sikkerheten alltid går i første rekke i klatringen. I tillegg er klatring en sport hvor kroppsvekten merkes ekstra godt, og da er det viktig å ha utstyr som er komfortabelt, sånn at man kan bruke kroppen riktig også. Klatreseler er en av de tingene hvor man virkelig burde finne noe som passer til en selv. Faktisk er det mange som vil påstå at en god klatresele er like vanskelig å finne som det er å finne en god bukse.

Men heldigvis er vi på Outnorth.no her for å hjelpe deg. Vi har nemlig ikke bare et stort utvalg av utstyr til klatring og buldring, men vi har et stort sortiment av klatreseler av høyeste kvalitet. På den måten er det bare for deg å finne ut akkurat hva du er ute etter, så kan du enkelt og greit bla deg gjennom vårt utvalg for å finne den klatreselen som passer deg best.

Hva slags klatresele skal jeg ha?

Når du skal kjøpe deg en klatresele er det lurt å tenke litt over hva du skal bruke den til. Veldig mange har bare en klatresele, og da har de altså valgt en som passer til flere typer bruk - både innendørs og utendørs. Dette er noe som fungerer helt fint for de aller fleste. Dersom du skal velge en klatresele til allsidig bruk er det greit å velge en praktisk og enkel klatresele som både passer med tynt treningstøy, og til tykkere ytterklær.

Men det er også lurt å tenke litt over hva du skal bruke den til. For når du for eksempel klarer inne så ligger dine eiendeler på bakken, og det er sjeldent du skal bære med deg mye opp i veggen, derfor trenger du ikke veldig mange utstyrsløkker til denne typen bruk. I tillegg har du gjerne på deg tynne treningsklær. Av den grunn er det lurt å velge en klatresele som har polstring og som ikke gnager inn i hud og kropp, istedenfor å tenke over hvor mye klatreselen veier.

Hvis du derimot skal klatre utendørs i breer og på vinteren så er det litt andre ting du skal tenke over i ditt turutstyr. Her kan det være lurt å prioritere en klatresele med litt mer utstyrsløkker, sånn at du kan ta med deg ting. Polstring er ikke viktig her, da du gjerne allerede har på det tykke klær som fungerer som polstring på kroppen. I tillegg til dette er det mange som foretrekker en klatresele med lårløkker, som gjør det enkelt å ta av og på selen dersom du for eksempel har ski på bena.

Ulike typer klatreseler

På siden her vil du også se at det finnes ulike typer klatreseler. Typisk på markedet i dag vil du finne to typer seler;

Hva du skal velge er smak og behag, og du kan i tillegg til å bare se på om det er en sittesele eller kroppssele se på fasong og materiale på klatreselen din. De aller fleste foretrekker en kroppssele, men en sittesele er også praktisk dersom du for eksempel sliter med en dårlig rygg eller er gravid. Barn bør også bruke en sittesele.

Her på Outnorth.no kan du finne alt du trenger av klatreseler, uansett hva slags type du foretrekker. Du kan finne de helt lette og minimale selene for lav vekt og lite plass i sekken. Du kan også finne klatreseler med lårløkker og fester som gjør det enkelt å ta av og på klatreselen med mye på kroppen.

I tillegg til din nye klatresele, så bør du også sjekke ut vårt store utvalg av annet klatreutstyr. Her hos oss kan du nemlig kjøpe alt av klatreutstyr, fra tau og slynger til hjelmer og sikringer - alt sammen på nett og alltid til gode priser. Hvis det er noe du er usikker på, er du også alltid velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!