Via Ferrata

(81 varer)

Få det beste Via Ferrata-utstyret her

Er du glad i gå ute i naturen og utfordre deg selv? Da kan det være at du allerede har oppdaget den fantastiske måten å oppleve naturen på med Via Ferrata. Eller så kanskje du er nysgjerrig på hva det er og gleder deg til din første tur? Uansett om du er erfaren eller nybegynner i dette, så har vi Via Ferrata-utstyret som du trenger for at turene dine skal bli enda mer behagelig.

Her på denne siden har vi samlet sammen hele vårt store utvalg av utstyr til Via Ferrata på ett og samme sted, sånn at du enkelt kan bla deg gjennom, finne det du trenger og klikke deg hjem kvalitetsutstyr med noen få klikk.

Hva er Via Ferrata?

Via Ferrata er en måte å oppleve naturen på som har blitt mer og mer populær her i Norge. Opprinnelig kommer dette fra Italia, da det ble brukt som en måte under krigen for militæret å bevege seg i fjellene på. Men i dag er Via Ferrata betegnelsen på en turrute som inneholder bratte partier i fjellet hvor man trenger sikring og utstyr i form av vaiere, broer og andre hjelpemidler for å komme seg langs ruten.

Vi hos Outnorth.no tar turutstyr på alvor, og derfor kan du finne sikkert, trygt og kvalitetssikret utstyr hos oss enten du skal klatre, eller begi deg ut på en Via Ferrata-rute. På disse rutene er sikkerheten det største fokus, og dermed vil du også få en bedre opplevelse dersom du har ditt eget utstyr som du føler deg mer komfortabel i.

Hva slags utstyr trenger man til Via Ferrata?

Som nevnt så er sikkerheten viktig når man skal gå Via Ferrata, og heldigvis er arrangørene av dette så profesjonelle at rutene er trygge og godt utstyrt. Hos mange arrangører kan man også leie utstyr, men mange foretrekker å ha sitt eget Via Ferrata-utstyr, da det ofte er mer økonomisk på sikt - spesielt om du, som så mange andre, blir bitt av basillen. Men hva er egentlig det viktigste utstyret når det kommer til Via Ferrata?

Først og fremst så skal du ha en hjelm - klatrehjelmer eller egne Via Ferrata-hjelmer er det mest optimale, da de er laget for å tåle steinsprang, og er også lette å komfortable å ha på seg. I tillegg til hjelmen trenger man en klatresele og en slynge. Klatreselen skal du ha på deg, og slyngen har en spesiell mekanisme som sørger for at dersom du faller så ryker hverken klatreselen eller vaieren du beveger deg på. Dersom denne mekanismen utløses, så må denne slengen erstattes - og her på Outnorth.no kan du naturligvis finne dette.

Mange steder krever også at du skal bruke hansker når du går Via Ferrata, for å beskytte hendene dine. I tillegg til dette, så bør du tenke over annet turutstyr du skal ha med deg. Dette er turutstyr som du ellers ville hatt med deg på tur som for eksempel:

Kjøp ditt Via Ferrata-utstyr på Outnorth.no

Som nevnt så er Via Ferrata opprinnelig en turform som kommer fra Italia, og som har spredt seg utover hele verden, og her i Norge har vi de siste årene virkelig fått øynene opp for denne fantastiske måten å gå på tur på. Derfor har det nå kommet opp en rekke Via Ferrata-ruter rundt om i landet, så det er på ingen måte nødvendig å reise til utlandet for å oppleve dette.

Her i Norge har vi fantastisk natur og høye fjell, og det er derfor ikke rart at populariteten til Via Ferrata har skutt i været. Her på Outnorth.no har vi derfor sørget for at du skal være så godt forberedt som overhodet mulig når du først har fått dilla på Via Ferrata, og du kan derfor finne alt du trenger av utstyr her hos oss; alt fra passende klær og vandreutstyr til sikkerhetsutstyret som er nødvendig for denne typen tur.

Er du usikker på hva slags klatresele eller utstyr som vil passe best for deg og ditt behov? Da er du naturligvis også alltid velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice, så vil en av våre dyktige og erfarne medarbeider hjelpe deg med alle tips, råd og svar på spørsmål som du måtte ha for å kunne oppleve vår fantastiske natur på den aller beste måten.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!