Gassbrenner

(57 varer)

Når du bruker en hel dag på fjellet, er et gasskjøkken det perfekte redskapet å ta med seg når du skal lage mat eller koke kaffe. Gasskjøkken er effektive, stillegående, rimelige og fungerer utmerket når du vil ha et kjøkken som er enkelt å manøvrere. Hos Outnorth kan du velge blant gasskjøkken fra velkjente varemerker som Primus, MSR og Optimus.

Forskjellen mellom toppmontert og spider-modell

Her finner du toppmonterte kjøkken og såkalte spider-modeller. Forskjellen mellom disse to typer gasskjøkken er at det toppmonterte kjøkkenet har gassrøret fastmontert i bunnen, og bygges på høyden med kaseroller. Spider-modellen har et separat gassrør, med en slange mellom gassen og brenneren. Spider-modellen er noe mer effektiv om du skal på snøkledte eventyr, da den har en forbrenner som varmer opp gassen. Et tips er å ha gassen innenfor jakken da den er varm noe som gjør det lettere under kalde værtyper. De fleste modellene er enkle å tenne opp da de er utstyrt med piez-tenner. Du skrur enkelt på gassen og trykker på en knapp som genererer en gnist, og kjøkkenet er i gang. Du bør allikevel alltid ha med deg lighter eller fyrstikker når du er på tur, i tilfelle piez-tenneren mot formodning ikke skulle fungere.

Velg modell etter eventyr

Vi anbefaler å velge et gasskjøkken som stemmer overens med turen din. Skal du gå langt, trenger du lite oppakning. Velg da et gasskjøkken som tar lite plass. Skal du campe og tar bilen til campingplassen, kan du ta med deg et litt mer avansert gasskjøkken. Her finner du kjøkken til forskjellige anledninger. Om et gasskjøkken ikke passer for deg, kan du sjekke ut øvrige stormkjøkken som finnes hos Outnorth.

Generelle tips og gasskjøkken

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!