Kompass

(19 varer)

Et kompass er et praktisk og anvendelig hjelpemiddel for navigasjon. Som regel består den av en magnetisk nål som roterer fritt rundt en akse. Den ene enden peker da alltid mot nord-magnetiske Sydpolen, og den andre mot sør-magnetiske Nordpolen. Rundt nålen finnes det en gradert ring som bestemmer andre retninger.

Det finnes mange forskjellige typer kompass. Den vanligste typen som brukes ved fjellturer eller bær- og sopplukking, er en form for orienteringskompass. Kompasset er ofte laget av en gjennomsiktig plastplate som har en retningspil og et dreibart kompasshus som viser nordlig retning. Ved bruk dreier man kompasshuset til valgt kurs, og når nålen sentreres over kompasshusets nordlige markering, viser kompassets retningspil retningen til den valgte destinasjonen.

Kompass for fjellturer og orientering

For den som liker å gå i skogen eller i fjellet, kan det være praktisk å ha med seg et kompass, og for en person som driver med orientering er kompasset et must. Ved hjelp av et godt kompass kan du raskt og enkelt navigere ved at kompasset gir deg et riktig og klart overblikk over himmelretningene. Når du vet himmelretningene, kan du enkelt orientere kartet i riktig retning.

Bestill ditt nye kompass på nett

Et kompass er et selvsagt verktøy for en person som elsker å være ute i naturen, uansett om man går i fjellet, plukker sopp eller løper orientering. Vi på Outnorth har derfor tatt inn noen av de absolutt beste kompassene på markedet fra ledende produsenter, i en rekke ulike modeller. Vi tilbyr blant annet håndleddkompass og tommelkompass som du raskt og enkelt kan bestille på nett.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!

Sammenlign produkterSammenlign

Toolbar example

Via vårt verktøy for å sammenligne produkter, kan du enkelt se og sammenligne forskjellige egenskaper for våre produkter.

Klikk på -symbolet ved siden av de produkter du ønsker å sammenligne.
Klikk deretter på det store -symbolet lengst ned, og trykk på sammenlign.
Informasjonen varierer, avhengig av hvilke produkter du velger, for eksempel farger, vanntetthet, vekt, batteritid, pakkevolum og mye mer.
På denne måten blir det lettere for deg å sammenligne og å finne rett produkter!

  Ta bort valg

  Mine favoritterSe dine favoritter

  Toolbar example

  Klikk på -symbolet for å markere som favoritt

  Her finner du de seneste produktene du har markert som favoritter. Logg inn på «mine sider» for å se alle dine favoritter, under «mine favoritter».
  - Alle dine favoritter samlet på en plass!