Alpinski

(40 varer)

Når du skal kjøpe nye alpinski finnes det forskjellige typer ski å velge mellom som egner seg avhengig av hvilken type skikjøring du er ute etter. Hvis du foretrekker å kjøre i bakken, er et par pist-/carvingski best egnet da de er svært lettkjørte på fast underlag. Men hvis du i stedet liker å kjøre utenfor de preparerte bakkene, skal du heller satse på et par all mountain-ski som er en form for allround-ski som også fungerer utmerket i puddersnø.

Hos oss hos Outnorth kan du finne ulike varianter av alpinski fra forskjellige kjente produsenter i ulike prisklasser som passer både herrer, damer og juniorer.

Å velge riktig lengde på skiene

Hvilken lengde du burde ha på skiene kan i blant være litt vanskelig å avgjøre ettersom det ikke finnes noe standardmål for hvilken skilengde som er best for akkurat deg. Her spiller ting som kjørefølelse og erfaring en større rolle. Som regel kreves lengre ski mer erfaring, men kan til gjengjeld gi bedre balanse i luften og høyere fart. Er du ikke så vant til å stå på ski, er et par kortere ski å foretrekke fordi de som oftest er svært lettanvendelige. Men hvis vi likevel skal henvise til en omtrentlig lengde som fungerer godt, kan man si at vanlige bakkeski bør være cirka 10-15 cm kortere enn personen som bruker dem.

Lengdestivhet på alpinskiene dine

Når man velger hvilken stivheten man skal ha på skiene sine, finnes det også her ting å ta med i betraktningen. Mykere ski i lengderetningen er lettere for nybegynnere og andre som kjører med lav og normal fart, men kan oppleves som ustabile i høyere fart. Ski som er stivere i lengderetningen er tyngre å svinge med, men blir til gjengjeld mye mer stabile i høy fart. Dermed passer de bedre for erfarne skikjørere.

Du surfer akkurat nå i privat modus (inkognito) og da lagres ikke dine personlige favoritter. For å kunne bruke denne funksjonen må du gå ut av privat modus og besøke vår side på nytt. Lukk!